Bu haber kez okundu.

Rıdvan Şükür, Siirt’te Akabe Yolu’nda Yürümeye Davet edildi
banner229
Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, İstanbul’da gerçekleşen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Siirt Vali yardımcısı Ceyhun Dilşat Taşkın ve Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu tarafından Siirt’in köklü tarihi geçmişi, doğa ve kültürel değerleri hakkında bilgilendirildi ve Siirt’e davet edildi.
Siirt kültür ve turizm il müdürü Remzi Uslu tarafından 3500 yıllık Asurlular döneminden kalan Akabe yolu hakkında bilgilendirilen Rıdvan Şükür, bu yolu merak ettiğini, görmek istediğini söyledi.
Fuardaki görüşmede uluslararası ticarette kullanılan, İnsan eliyle yapılmış sarp, zor geçit anlamına gelen akabelerin dünyada sadece üç tane olduğunu bildiklerini ifade eden Uslu, “Bunlardan biri Sina Yarımadası'nda Hindistan yolu üzerinde, biri Suudi Arabistan'da Mekke-Medine yolunda biri de Siirt'te bulunuyor dedi.
Uslu, yolun 19. yüzyılın başlarına kadar kullanıldığını, Siirt'i başta Irak olmak üzere birçok ülkeye bağladığını söyledi. Anadolu’nun antik yollarında yürüyen Rıdvan Şükür’ü de bu antik yolda yürümeye davet etti.
Dağcı ve gezgin Rıdvan Şükür’e Siirt fuar standında menengiç kahvesi ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.