Bu haber kez okundu.

RIDVAN ÖZEL’İN ARDINDAN
banner229
Can dostum, sevgili arkadaşım, kardeşim Rıdvan'ı geçen hafta kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun.
Rıdvan benim 50 yıllık gerçek arkadaşım ve kardeşimdi. Lise yıllarında başlayan(1965) ve 50 yıldır kesintisiz süren dostluğumuz maalesef son buldu. Lise 1 den itibaren Rıdvan Özel-İlhan Dabakoğlu-Aydın Koyuncu-Sermet Saydan ile başlayan dostluğun ötesindeki kardeşliğimiz bu 50 yıl boyunca hiç ara vermeksizin devam etti, birbirimizle hep görüştük, ailece dostluklarımız oldu. Birbirimizi hep arayıp sorduk bazen yüz yüze bazen telefonlarla; bu görüşmeler hep 1 aydan kısa aralıklarla oldu.
Rıdvan’la beyin kanaması geçirmeden 1 gün önce görüştüm. İlhan olaydan yarım saat önce görüşmüş. Kötü haberi alınca inanamadım, yakıştıramadım. Sonraki günler umudumuzu hep yüksek tuttuk mesafeler uzak olsa da dualarımız hep onunlaydı hakkın rahmetine kavuşup bizi anılarıyla baş başa bırakana kadar. Rıdvan’ı tanıyan tüm arkadaşları, meslektaşları ve öğrencileri efendiliğinin, dürüstlüğünün, mertliğinin ve dostluğunun tanığıdır.
Biz yakın arkadaşları onun bu özelliklerinin yanında, doyumsuz sohbetlerini ve anılarını hep hatırlayacağız. Ben -Rıdvan-İlhan ve Aydın dördümüz bir arada değilken şayet ikimiz veya üçümüz bir aradaysak; mutlaka o an aramızda olmayan arkadaşımızı telefonla arayıp telekonferansla sohbete başlardık 30-40 dakikalık bu görüşmeler bize her seferinde dostluğun, arkadaşlığın ne denli gerekli olduğunu hissettirirdi. Şimdi bu güzellikten mahrum kaldık.
Mutlaka diğer arkadaşlarımla tekrar tekrar buluşup hasret gidereceğiz, anıları yad edeceğiz ama emin olduğum bir şey var eskisi gibi zevkli ve neşeli olmayacak zira aramızda Rıdvan yok. Sevgili arkadaşım, kardeşim Allah'ın rahmeti seninle olsun, mekanın cennet olsun.
CELADET AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
musa doğrusever 8 yıl önce

rıdvan abiyi bir kaç yıldır yakinen tanıyorum, cami cemaatimizin değerli bir ferdiydi.tevazu sahi̇bi̇, hayirseverli̇ği̇ en çok etki̇lendi̇ği̇m özelli̇kleri̇ndendi̇, cami̇deki̇ pencere yani kolay dolmayacak gi̇bi̇ görünüyor, her baktiğimda ridvan abi̇yi̇ orda görür gi̇bi̇ oluyorum. mekanin cennet olsun