Bu haber kez okundu.

Rektör Erman,2015 Yılını Değerlendirdi
banner229
Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Kezer Yerleşkesi'nde kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2012 yılından bu yana yapılan çalışmaları anlattı.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr, Galip Bakır, Prof. Dr. Yüksel Birinci,Prof. Dr Ender Sinan Poyrazoğlu, Genel Sekreter Vekili Abdülkadir Işık ve Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Batur'la birlikte düzenlediği basın toplantısında üniversitenin 2015 yılı değerlendirmesini yaparak hedefleri hakkında bilgi verdi.
2012-2016 yılları arasındaki akademik ve idari personel sayıları, mevcut öğrenci sayıları, akademik birimlerdeki gelişim, uluslararasılaşma, ar-ge faaliyetleri, üniversitede gerçekleşen sosyal ve kültürel etkinlikler, üniversitenin bilişim alt yapısı, tamamlanan projeler ve yapımı devam eden projeler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Üniversitenin dönemsel gelişimi hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi veren Prof.Dr.Erman yeni fakülte ve bölümler açmayı başardıklarını üniversite bünyesinde yüksek lisans ve doktora bölümlerinin eğitim ve öğretime başladığını söyledi.
2012 yılında 195 olan akademik personel sayısının 438'e, 136 olan idari personel sayısının ise 286'ya ulaştığını ifade eden Rektör Erman, "2 bin 759 ön lisans ve lisans öğrenciyle eğitime başlayan üniversitemiz, bugün ön lisans, lisans, yüksek lisans ve pedagojik formasyon bölümlerinde 10 bin 314 öğrenciye hizmet veriyor.
Yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitemizde öğretim üyesi sayısı ve buna paralel olarak öğrenci sayısında bir yıl içerisinde önemli oranda artık meydana geldi" şeklinde konuştu.
Siirt Üniversitesinin, 7 fakülte, 4 enstitü, 4 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 11 uygulama ve araştırma merkeziyle hizmet ettiğini belirten Erman, şunları kaydetti: "Hızla büyüyen üniversitemiz hem bulunduğu şehrin hem de bölgenin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Bu ilerleme sadece belirli alanlarda değil, her alanda kendini göstermektedir.
Üniversite olarak uluslararasılaşmaya da büyük önem veriyor ve bu amaçla elimizden geldiğince uluslararası fuarlara katılmaya özen gösteriyoruz." Erman, uluslararasılaşma hedefleri çerçevesinde 13 ülkeden 209 öğrencinin üniversitelerinde eğitim gördüğünü Üniversitenin uluslar arasındaki tanınırlılığına büyük önem verdiklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirten Prof.Dr.Erman, bu amaçlara fuarlara katıldıklarını üniversite bünyesinde uluslararası ilişkiler ofisi ve TÖMER merkezini açtıklarını söyledi.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman, üniversitenin akademik ve idari birim sayısını arttırarak gelişmesini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü, 2012-2016 arasında akademik personel sayısındaki artışın yüzde 400, idari personel sayısındaki yüzde 107 önlisans, lisans ve lisans Üstü öğrenim gören toplam öğrenci sayısının ise 10 bini geçtiğini bu sayının önümüzdeki yıl 13 bini bulacağını belirtti. Pervari’de meslek yüksekokulu açılması yönündeki senato kararının YÖK’e ulaştığını belirten Prof. Dr. Murat Erman, özellikle arıcılığın gelişmesi ve yerel dinamiklerle ilgili bölümlerde eğitim öğretim gerçekleştirmek istediklerini belirtti.
Ayrıca Tillo’da ilahiyat fakültesine bağlı İslami araştırmalar merkezi kurulması talebini de değerlendireceklerini ifade etti. Yabancı uyruklu öğrencilerin Üniversitenin uluslar arasılaşması açısından çok önemli olduğu belirten Murat ERMAN, Siirt Üniversitesinin ar-ge ve uluslararasılaşma çalışmalarında istenilen seviyeye ulaşmaması durumunda diğer üniversitelerle rekabet edemez bir konuma geleceğini, bu çalışmaları çok önemsediklerini Uluslar arası ilişkiler ofisi ve Türkçe eğitim merkezini bu sebeple kurduklarını söyledi. 2016-2017 hedeflerine de değinen Rektör Erman:“Üniversitemiz uluslararasılaşma ve arge noktasında kendine önemli hedefler koymuştur. Tıp fakültesiyle ilgili YÖK’ten beklentilerimiz devam ediyor.
Taleplerimizi ilgililere iletmiş bulunmaktayız. Hukuk Fakültesinin de kurulması üniversitenin gelişimine ivme kazandıracaktır. 2016-2017 eğitim yılı için lisans düzeyinde 8 bölüm için başvuruda bulunacağız önlisans 3 bölüm için başvurumuz olacak. Ayrıca eğitim bilimleri enstitüsü kurulması gibi bir planımız var. Bunlar gerçekleşmesi durumunda üniversitemize çok büyük bir kazanım sağlamış olacak.” dedi.
Toplantı, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.