Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, Üniversitenin Gelişimi İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi
banner229

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Üniversitenin gelişimi ile ilgili basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Rektör Erman, Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Konuk Evi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 2007'de kurulan üniversitenin 500'ü akademik, 380'i idari olmak üzere binin üzerinde personelle her geçen gün gelişme kaydettiğini belirtti.

Rektör Erman, 40 Yüksek Lisans doktorası yapan 1000’e yakın öğrenci olduğunu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 5 ülkeden Yabancı Uyruklu Öğrenci bulunmakta iken şuan 34 farklı ülkeden 2200 yabancı uyruklu öğrenci.15 yabancı uyruklu öğretim üyesi ile beraber Uluslar arası bir üniversiteye kavuştuklarını söyledi.

2007 kurulduğunda 3 Fakülteyle hizmet veren Üniversitenin şuan 9 Fakülte, 4 Yüksekokul,4 Enstitü,6 Meslek Yüksekokulu, 16 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile hizmet verdiğini ifade eden Rektör Erman, yeni açılan bölümlerin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Rekreasyon, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük (İkinci Öğretim), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Eruh Meslek Yüksekokulu Harita Kadastro bölümlerinin açıldığını söyledi.

TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA İHTİSASLAŞAN BİR ÜNİVERSİTE

Erman, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında “tarım ve hayvancılık” alanında pilot üniversite seçilen Siirt üniversitesinin ilimizin tescilli ürünleri Pervari balı ve Siirt battaniyesi başta olmak üzere kentin tarım ve hayvancılık alanındaki ürünlerinin hem kalitesini hem verimini artırmaya çalışacağını söyledi.

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE

Engelli öğrenciler için engelsiz eğitim adına üniversitemizin yaptığı yatırımların meyvesi olarak YÖK 2019 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında “Mekânda Erişim Bayrak Ödülü”nü alan Siirt Üniversitesi, “Mekanda Erişebilirlik” kategorisinde 41 üniversitenin 345 başvurusu arasından Turuncu Bayrağı almaya hak kazandı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE PİLOT ÜNİVERSİTE

Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’nde Siirt Üniversitesi pilot üniversite seçildi. Bu kapsamda; Yükseköğretim Kurulu’nun geliştirmiş olduğu fiziksel varlıkların ve kampüs yönetiminin dijitalleşmesi, iletişimin dijitalleşmesi, idari karar alma süreçlerinin dijitalleşmesi, araştırma süreçlerinin dijitalleşmesi ve uluslararası ilişkilerde dijitalleşmesi çalışmaları yapılmakta.

HEDEF 20 BİN ÖĞRENCİ

2020-2021 akademik yılında öğrenci sayısını 20 bine yükseltmeyi hedeflediklerini aktaran Erman, "Kuruluşu tamamlanan Tıp Fakültesine 30 öğrenci alındığını, gelecek vizyonumuz kapsamında hedeflediğimiz Tıp Fakültesine Diş Hekimliği ve Eczacılık bölümlerini açarak daha da ilerletmek ve öğrenci sayısını artırmak." dedi.

HUKUK FAKÜLTESİ İÇİN YÖK'E BAŞVURU YAPILDI

Rektör Erman, Hukuk Fakültesi için YÖK’e başvuruda bulunduklarını ve süreci takip ettiklerini, çarşı ve bisiklet yolu projelerini yakın zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

TIP FAKÜLTESİ İÇİN 200 DÖNÜM ARAZİ HAZIR

Rektör Erman, şehir batıya kaymaya başladığını, Tıp Fakültesinin Kezer’de yapılması takdirde, Merkez ve Kezer’in birleşeceğini düşünüyoruz. Yeni yapılacak olan 400 yataklı Hastanenin Kezer kampüsünde yapılması için 200 dönümlük alanı Sağlık Bakanlığa tahsis edebileceklerini, karar mercinin Sağlık Bakanlığına ait olduğunu, 200 dönümlük arazide yapılmasının Siirt’in yararına olacağına düşünüyoruz.

Basın toplantısına; Siirt ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Ömer Şahin,Genel Sekreter Abdulkadir Işık ve Feti Çalapçıkay katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.