Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, TGRT EU'daki Şehr-i Gündem Programına Konuk Oldu
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, TGRT EU Televizyonunda her hafta yayınlanan “Şehr-i Gündem” programının ekibini konuk ederek üniversite hakkındaki soruları yanıtladı.

Bizlere Siirt Üniversitesinin tarihçe ve fakültelerinden bahseder misiniz?

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Üniversitesi olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, Üniversitenin gelişimi ve yapısından bahsetti. Rektör Erman; “Siirt Üniversitesi her ile bir üniversite kapsamında kuruldu. 3 fakülteyi bünyesinde barındırıyordu. Bu fakültelerden Eğitim Fakültesi 1966 yılından beri Dicle Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyordu.

Üniversitemiz kurulmadan önce Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Siirt Meslek Yüksekokulu Dicle Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteriyordu. 2007 yılında çıkarılan kanunla bu birimler Siirt Üniversitesi bünyesine geçmiş bulundu. Bunun yanı sıra Fen Edebiyat, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi de açılmış oldu. İlerleyen süreçte Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü eklendi. Üniversitenin kuruluşundan itibaren ilk beş yıl bu şekilde geçti.” dedi. Görevde oldukları süre içerisinde üniversitenin büyük bir gelişim sarf ettiğini ve şehre çok önemli katkılar sağladığını vurgulayan Rektör Erman; “2012 yılından sonra 4 yeni fakültenin kuruldu.

İlahiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eğitim faaliyetlerine başlamak üzere kurulmuş oldu. Bu süre içerisinde iki ilave enstitü daha kuruldu. Yaşayan Diler ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü buna ek olarak üç yeni yüksekokul kuruldu. Yabancı Diller, Beden Eğitimi ve Spor ile Turizm ve Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu. Meslek yüksekokullarımız içerisinde Siirt Meslek Yüksekokulu hacim olarak çok büyüdüğü için bunu süreç içerisinde Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayırdık. 15’e yakın araştırma ve uygulama merkezi kuruldu.

Üniversitemiz bu süreç içerisinde idari yapılanmasını da büyük ölçüde tamamladı. Şuan Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin kurulması gündemde bu sayede fakülte sayımız sekize yükselmiş olacak.”dedi.

Üniversitenin Fiziki Problemlerini Tek Tek Çözüyoruz Rektör Erman, göreve geldiği günden bu yana bir plan çerçevesinde çalışmalarını yürüttüğünü anlatarak, yapılması gereken işleri yerinde ve alanda takip etmenin öneminden bahsetti. “Siirt Üniversitesinin fiziki problemlerini tek tek çözüyoruz.” dedi. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Rektör Erman, ilahiyat ve ziraat fakültelerine ait inşaatın en kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi.

Üniversitenizde düzenlemiş olduğunuz etkinlik ve aktiviteler hakkında bilgi verir misiniz?

Rektör Prof. Dr. Murat Erman; “Üniversitemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan genç, dinamik ve gelişimini hızlı bir şekilde sürdüren bir üniversitedir. Bu çerçevede bilimsel, kültürel ve soysal aktivitelerde son yıllarda oldukça artan bir yoğunluk göze çarpmaktadır. Özellikle ülkemizdeki konjonktürel gelişmelere paralel olarak yoğun bir şekilde konferanslar düzenlenmekte bunun yanı sıra kongreler ve sempozyumlar, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilmektedir.

Otuzun üzerinde öğrenci topluluğumuz bulunmakta bu sayede öğrencilerimiz kendilerinin sanatsal sportif ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak bir topluluğu mutlaka bulabilmektedirler. Üniversitemizde bulunan bu topluluklar aracılığıyla öğrencilerimiz kendilerini derslerinin dışında motive etme imkânı bulabilmektedirler. Birde üniversitemizin spor kulübü bulunmaktadır.

Bu kulüp bünyesinde öğrencilerimiz 2016 yılında takım sporları ve bireysel sporlarda büyük başarılara imza attılar. Hem bölge müsabakalarında hem de ülke genelinde yarı final ve finallerde mücadele etmek üzere oldukça iyi sonuçlar elde ettiler. Üniversitemizin ilimizdeki STK’lar ve diğer kamu kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği çalıştay ve konferanslar bulunmaktadır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.