Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, Birim Amirlerine Turuncu Bayraklarını Dağıttı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, YÖK 2019 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında “Mekânda Erişim Bayrak Ödülü”nü almaya hak kazanan birimlerin yetkililerine ödül belgesini ve turuncu bayraklarını takdim etti.

“Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında, “Mekanda Erişebilirlik” kategorisinde 41 Üniversiteden 345 başvuru arasından Turuncu Bayrağı almaya hak kazanan Siirt üniversitesi engelli öğrenciler için engelsiz eğitim adına yaptığı yatırımların meyvesini aldı.

Bu çalışma kapsamında; merdivenler, rampalar, asansörler korkuluk, tırabzan ve tutamaklar, geçit, hol ve koridorlar, kapılar pencereler, ıslak hacimler – tuvaletler yemekhane ve kafeteryalar’a yönlendirici levha (tabela) ve uyarıcı işaretler koyulmuş alanların engelli vatandaşlar için erişilebilir hale getirilmiştir.

Bu kapsamda binalara rampalar koyulmuş, girişler ve uyarıcılar kolay algılanabilir niteliğe kavuşturulmuş, zeminlerde kaydırmaz malzemeler kullanılmış, daha geniş manevra alanları ayrılmış, Acil çıkışlar, kurtarma alanı ve bina girişleri arasında her iki yönde de görsel, işitsel, uluslararası standartlara uygun algılanabilir uyarılara yer verildi.

Rektörlük makamında yapılan toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Ömer Şahin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü, Bilim ve Teknoloji Araş. Uyg. Mer. Müdürü, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı, Mühendislik Fakültesi Dekanı, Ziraat Fakültesi Dekanı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.