Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, 2019'da İlk Öğrencilerimizi Alarak Tıp Eğitimini Başlatacağız
banner229

6 Temmuz 2018 Tarihli ve 30470 Sayılı Resmî Gazete de yayımlanmış olan 2018/12001 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Siirt Üniversitesi “Tıp Fakültesi” resmi olarak kuruldu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, 7 Nisan Cumartesi günü Üniversite konuk evinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, 29 Mart’ta gerçekleşen Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında Üniversiteye 9. fakülte olarak Tıp Fakültesinin açılması talebinin onaylandığını kamuoyu ile paylaşarak Bakanlar Kurulu kararını beklediklerini dile getirmişti.

Siirt Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulması taleplerinin Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onayladığını, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzası ile resmi gazetede yayınlandığını ve fakültenin faaliyete geçmesi için çalışmalara başlayacaklarını açıklayan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman; “Tıp Fakültesi ilimize çok sayıda öğrenci kazandıracaktır. Aynı zamanda ilimize nitelikli sağlık hizmetlerinin sunulması ve ilimizin sağlık merkezi olması gibi avantajları beraberinde getirecektir.

Siirt’in ve Siirtlilerin yıllardır hayali olan ilimize sağlık, eğitim ve ekonomik anlamda büyük canlılık katacağı beklenen Tıp Fakültesinin, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, "Ankara'da gerekli temasları gerçekleştirip morfoloji binamızı kuracağız, dekanlığın idari yapısını oluşturacağız ve kadrolarımızı şekillendireceğiz.

Eğitim öğretimle ilgili de YÖK ile yapacağımız görüşmeler çerçevesinde inşallah 2019'da ilk öğrencilerimizi alarak tıp eğitimini de başlatmış olacağız." dedi.

Kente tıp fakültesinin kazandırılması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a, fakültenin kurulmasında emeği geçen eski AK Parti Siirt Milletvekili Prof.Dr.Yasin Aktay’a,  AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören’e, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve üniversitede görevli akademisyenlere de teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 6 yıl önce

Sayın Hocam Siirt size ne kadar teşekkur etse azdır, gece gündüz çalışarak bu işi hallettiniz, TIP Fakultesi üç Fabrikaya bedeldir, Siirt bunda ihya olacakİnşaAllah ben bir SİİRTLİ olarak inanıyorumki Siirt Geleceği parlak olacak. haydi Siir memleketine sahip çık.