Bu haber kez okundu.

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Hocaya Veda Töreni Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İhsan Süreyya Sırma’nın yaş haddinden dolayı emekliye ayrılması nedeniyle bir veda töreni düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsünde düzenlenen törende Kuranı Kerim tilavetinin ardından Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın yaşamından kesitler sunulan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi kurucu dekanı Prof.Dr.Cemaleddin Erdemci, Prof.Dr.Sırma’nın kişiliği ve mücadelesi hakkında bilgi verdi.

Prof.Dr.Sırma Hocanın pozitif ve güler yüzlü bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Prof.Dr.Erdemci, onun yıllar öncesinden Fetönün gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için çaba harcadığını söyledi. Prof.Dr Erdemci “Şunu da söylemek lazım. Onun kişilere karşı bir husumeti yoktur.

Onun İslam’a ve davasına yönelik eleştiriler haksız ithamlar karşısında hiçbir şeyden çekinmeden mücadelesini sürdüren bir insandı.Böyle durumlarda o sert üslubunun yanında gerçek hayatta hep güler yüzlü, geniş ufuklu bir dava adamıdır.”dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Murat Erman’da yaptığı konuşmada Prof.Dr.Sırma’nın İslam Tarihi bölümü öğretim üyeliğini kabul etmesi sonucu Siirt İlahiyat Fakültesinin öğrenci kabulüne başladığını belirterek onun katkılarıyla İlahiyat Fakültesinin büyük bir gelişim gösterdiğini söyledi.

Katkılarından ve dev kütüphanesini Üniversiteye bağışlamasından dolayı kendisine teşekkür eden Rektör.Erman üniversite senatosunun kararıyla, Merkez Kütüphanesine Prof.Dr.İhsan Süreyya Sırma adı verildiğini ve böylelikle adının yaşatılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Siirt eski milletvekili Prof.Dr.Yasın Aktay’da,Prof.Dr İhsan Süreyya Sırma’nın yaşlanmayan dinamik ve genç bir yapıya sahip olduğunu ve bununda bir dava adamı olmasından kaynaklandığını söyledi.

Tunus’la ilgili bir anekdotu anlatan Prof.Dr.Aktay, bu ülkenin kanaat önderlerinden Gannuşi’nin Tunus Üniversitelerinde mescit açma hareketinin öncülüğünü orada öğrenim gördüğü sıralarda Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın ön ayak olduğunu söylediğini belirtti.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Prof.Dr.Sırma ile geç tanışmış olmaktan son derece üzgün olduğunu belirterek kendisinden çok şeyler kazandığını söyledi.

Vali Atik,. "Düşünür ve ilim adamı Süreyya Hocamız Üniversitemize yaptığı katkılar ve yazdığı eserlerin yanı sıra Üniversitemizin Kütüphanesine hibe ettiği eserlerle hatıralarımızda hep yaşayacaktır." Prof.Dr.Sırma’ya bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Vali Atik kendilerini unutmaması dileğinde bulundu.

Prof.Dr.İhsan Süreyya Sırma yaptığı duygulu konuşmada hayatından kesitler anlattı.Kütüphanesini oluştururken çektiği zorlukları anlatan Prof.Dr. Sırma ülke olarak çok daha fazla okumamız gerektiğini söyledi.

 Avrupa da uçakta trende veya diğer araçlarda seyahat ederken herkesin elinde bulunan kitabı okuduğunu belirten Prof.Dr. Sırma bizde ise herkesin birbirinin yüzüne baktığını ifade ederek bundan vaz geçmemiz gerektiğini söyledi.Zaman konusunda hassas olmamız gerektiğini belirten Prof.Dr Sırma buna örnek olarak derse geç gelen öğrencileri kabul etmemesini örnek olarak verdi.

Abdullahın Dondurmasının dondurma ikramı yaptığı tören Prof.Dr.Sırma’ya çeşitli kişi ve kurumlar tarafından hediyelerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

Törene il protokolü, öğretim üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.