Bu haber kez okundu.

POYD İstanbul Kuruldu; BYK Başkanlığı'na Hemşehrimiz Ali Can Aksu Getirildi!
banner229
POYD İstanbul resmen hayata geçti.
Düzenlenen törende POYD Başkanı Ali Kızıldağ İstanbul üyelerinin sertifikalarını verip rozetlerini taktı.
POYD İstanbul BYK Kurucu Başkanlığı görevine ise The Green Park Pendik Hotels Genel Müdürü Hemşehrimiz Ali Can Aksu getirildi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) İstanbul Bölgesel Yürütme Kurulu Toplantısı The Green Park Pendik Hotel & Convention Center'da gerçekleştirildi.
 Çok sayıda turizm profesyonelinin katıldığı toplantıda üyelere sertifikaları verilirken POYD İstanbul Bölgesel Yürütme Kurulu Kurucu (BYK) Başkanlığı görevine Hemşehrimiz Ali Can Aksu getirildi.
Etkinliğe, POYD Türkiye Başkanı Ali Kızıldağ, The Green Park Otelleri sahibi Adil Üstündağ, POYD İstanbul üyesi profesyoneller ile etkinlik sponsoru olan Eczacıbaşı ve Unilever temsilcileri de katıldı.
Yemekli toplantıda açılış konuşmasını Gazeteci-Yazar Özkan Altıntaş yaptı. Altıntaş'ın ardından kürsüye gelen Ali Can Aksu şunları söyledi:
"KADER BELİRLEYİCİ POZİSYONA SAHİBİZ"
"POYD gibi 23 yıllık bir mazisi olan derneğin İstanbul ayağı olmalıydı. Bu konuda Ali Kızıldağ özverili davrandı ve bütün toplantılarımıza katıldı. Bugün sonuna geldik. Biz otel yöneticileri olarak kader belirleyici bir pozisyona sahibiz.
Ülke turizminin gelişiminde bazı hatalar olsa da bu işin bir yönü yöneticiliğe dayanıyor. Turizmin gelişimi için kader belirleyici bir pozisyona sahibiz. POYD'ta hiçbir zaman koltuk sevdası olmamıştır. Hep görev aşkıyla yönetilmiştir. Türkiye turizminin 2023 hayalleri var. İstihdam tarafında olduğumuz için bu durum biz turizmcileri de ilgilendiriyor. Ciddi adımlar atmadığımız sürece turizm iyi gitmeyecektir. Ama ben umutluyum. Birlik beraberlik sağlanarak bu işin çözüm tarafı olacağımıza inanıyorum." Düzenlenen toplantıda Ali Can Aksu'dan sonra kürsüye gelen Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, sivil toplum kuruluşu olarak yürüttükleri çalışmaları ve POYD'un dünü ve bugünü hakkında bilgiler verdi.
 Kızıldağ şunları söyledi: "Ali Can Aksu'nun dediği gibi bizde koltuk sevdası yok. Kuruluş süreciyle birlikte POYD'un 25 yıllık bir geçmişi var. Ben de bu sürece 1993 yılından beri şahidim. POYD profesyoneller arasında bir iletişim platformu. Düzenlediğimiz toplantılarda gelişmeleri konuşuyor, sektör temsilcilerini ve önde gelen isimleri davet edip onlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı gibi önemli işadamlarımız misafirimiz oldu. Sayın Eczacıbaşı Kültür Turizmi ile ilgili çok değerli bir sunum yaptı.
"TURİZMİN YENİ PARADİGMAYA İHTİYACI VAR"
Türkiye çok önemli bir dönemecin içinde. Hepimiz her gün bununla ilgili çok önemli konuşmalar yapıyoruz. Bir ülkenin gelişimi ve güzel işler yapması için entelektüellere, burjuvaziye ihtiyaç var. Türkiye'de bir zamanlar işsizlik çoktu, yatırım yoktu. Daha çok istihdam ve döviz olması için çok turistin gelmesi lazımdı. Daha çok turist, daha çok döviz ve daha çok yatak demekti. 300 binlerden 700 bin yataklara ulaştık.
Şimdi 1.5 milyon turizm çalışanı ve 30 milyar doları aşan gelirlere ulaşıldı. Özal zamanında çok önemli bir paradigma ortaya çıktı. Ama şimdi 45 dolarlara her şey dahil satmaya başladık. Demek paradigm çöktü ve yeni paradigmaya ihtiyaç var. HD için bir çözüm arayışı içindeyiz. Yeni bir şeyler için aramızda konuşuyoruz. İstanbul'un da yatak kapasitesi artıyor. Belki bu konular İstanbul'un da gündemine gelecek. POYD ULUSLARARASI ARENAYA AÇILACAK POYD
25 yıllık bir dönemi içeren orta yaşlı bir STK... POYD'un önemli misyonu onu Antalya'nın dışına taşımak ve daha fazla profesyonelin bize ulaşmasını sağlamaktı. Bu iletişim platformunu daha etkin şekilde kullanmak ve doğru projelere imza atarak sesimizi daha çok duyurmak, yapıcı her yaklaşımın yanında olmaya çalışmak istedik. Bu misyon çerçevesinde ilk karşımıza çıkan potansiyel İstanbul oldu. Bu bizim İstanbul'a açılmamızda etkili oldu. Ali Can kardeşim bu konuda köprü oldu. Bunu daha üst platformlara taşımamız lazım.
Bu salondaki arkadaşlarımın bu paylaşımı yakın çevresi ile paylaşmasını ve daha kalabalık topluluklar ile bir araya gelmeyi umut ediyoruz. POYD uluslararası platformlarda kanal açıp benzer örgütlerle bir araya gelip bazı fonlardan yararlanarak farklı projelere imza atmak istiyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.