Bu haber kez okundu.

Polislerin Tatbikatı Gerçeği Aratmadı
banner229

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çevik kuvvet polislerinin toplumsal olaylara müdahale için yaptığı hazırlık tatbikatı, gerçeğini aratmadı

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün yıllık eğitim planı kapsamında 39 Tim Memuru, 2 Eğitmen, 2 Toma Sürücüsü, 2 Zırhlı Araç Şoförünün katılımı ile Yeni Poligonda 2019 Yılı Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı kurgulanan senaryo çerçevesinde gerçekleştirildi.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'ne bölgenin en büyük atış alanında geçekleştirilen tatbikatta, aynı zamanda bölgenin tek kadın toma sürücüsünüde içeriyor.

Tatbikatta senaryo gereği gösterici gibi davranıp slogan atan eylemciler, polise, taş, sopa ve molotof kokteyli attı. Senaryo çerçevesinde üzerine yürüdükleri polislere sopalarla saldıran ve ‘dağılın’ uyarısını dikkate almayan gruba, polis, önce Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile su sıkarak müdahale etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.