Bu haber kez okundu.

Polislerden Suriyeli Öğrencilere Giyim ve Kırtasiye Yardımı
banner229
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Siirt'te eğitim gören Suriyeli çocuklar için hazırlanan giyim ve kırtasiye malzemelerin bulunduğu hediyeler dağıtıldı.
Siirt 14 Eylül Ortaokulunda eğitim gören 120 Suriyeli öğrenci için bugün düzenlenen törende Siirt Vali vekili Bahadır Yörük, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Siirt İHH İnsani Yardım Derneği başkanı Sadullah Eldemir'in katılımıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından içerisinde kırtasiye, giyim ve çeşitli oyuncakların bulunduğu çantalar dağıtıldı. Okulu ziyaret eden polis maskotu Suriyeli öğrencilerin ilgisini çekti. Çocuklarla oyun oynayan polis maskotu daha sonra çocuklara şeker dağıttı.
Vali Vekili Bahadır Yörük burada gazetecilere yaptığı açıklamada Ensar Muhacir kardeşliği içerisinde Suriyelilerle yakından ilgilendiklerini belirtti. Suriyelilerin artık misafir değil toplumun bir parçası haline geldiklerini ifade eden Yörük, "Aramızda Ensar-Muhacir kardeşliği içerisinde ilişki içerisindeyiz. Bundan sonrası için ülkelerin durumu ne olur ne olmaz bilmiyoruz ama sizler bizim kardeşlerimizsiniz.
Misafirlikten öte burası sizin yurdunuz bir parçanız sizin çocuklarınızda bizim çocuklarımızdır. Çocuklarınızın daha iyi eğitim alması ve eğitimlerinden geri kalmaması için bu ortam oluşturuldu. Görüyoruz ki valiliğimiz ve İl Milli eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan bu çalışma amacına ulaşmış. Öğrencilerimiz eğitimlerini alıyor, nasıl biz kendi çocuklarımız için bir gelecek arzu ediyorsak siz çocuklarınız içinde bir gelecek arzusu içindeyiz. Çocuklarımızın toplumlarına faydalı birer birey olacaklarına inanıyoruz. Bugünde bu çerçevede İl emniyet müdürlüğüz öğrenciler için hazırladığı çeşitli hediyeleri dağıttık'' dedi.
İl Emniyet Müdürü Metin Özkan da Suriyelilere devlettin ve sivil toplum örgütlerin yanı sıra hayırsever vatandaşların desteğiyle de yardımlar dağıtıldığını dile getirdi. Türkiye'ye sığınan herkese sahip çıkmak kültürümüzün ve insanlığın bir gereği olduğunu anlatan Özkan, şu bilgileri aktardı: "Yaptığımız yardımların önemli bir kısmını hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla yapıyoruz.
Devletimizin yardımlarının yanına STK ve vatandaşlarımızın yardımlarıyla yanınızda olmaya çalışıyoruz. Verdiklerimizi çocuklarımıza bir hediyemiz olarak kabul edilirse memnun oluruz." Suriyeli öğrencilerden sorumlu okulun müdürü ve Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar ise çocukların Türkiye'de gördükleri yardımı hiçbir zaman unutmayacağını anlattı.
Türkiye'de devlet, Sivil Toplum Örgütleriyle çocuklara yardım ettiğini ve destek olduğuna işaret eden Elmatar "Türkiye çocuklarımıza yardım ederken, Esed çocukların üzerine bomba yağdırıyor aranızdaki fark buradadır. Bu çocuklar sizinle gurur duyuyor siz yardımlarınızla bu çocukları kazanıyorsunuz" diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.