Bu haber kez okundu.

Şeyh Faraç Camii İki Minareli Olacak
banner229

Siirt'te aynı anda bin 600 kişinin ibadet yapabileceği Şeyh Faraç Camisi'nin temel atıldı.

Siirt merkez Tınaztepe Mahallesi'nde aynı anda bin 600 kişinin ibadet edebileceği Şeyh Faraç Camisi'nin temel atma töreni düzenlendi.

Törene, Siirt Vali Yardımcısı Yunus Koç, İl Müftüsü Faruk Arvas, cami yapımını üstlenen hayırsever işadamı Beşir İlçin ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Törende konuşan Siirt Müftü Arvas, insanların sosyalleşmesinde ibadethanelerin önemli katkıları olduğunu belirterek, "Medeniyetler gelip geçiyor ancak ibadethaneler hep ayakta kalıyor. Bunun da sebebi ibadethanelere her dönemde verilen önem. Caminin hayırlı olmasını diliyor, hayırsever İş adamı Beşir İlçin'e teşekkür ediyorum" dedi.

Siirt'te 140 caminin bulunduğunu aktaran Arvas, "Yeryüzünde Allah'ın en çok sevdiği Mekanlar, kendisini bir kabul eden Müminlerin ibadet mekanı olan camilerdir. Camiler, müminleri namazda aynı kıblede buluşturduğu gibi kalpleri birleştiren, gönülleri insana layık bir şekilde şefkat ve rahmetle buluşturan müstesna yerlerdir.

Temelini atacağımız Şeyh Faraç Camisi bin 120 metrekare arsa üzerinde sahip olacaktır. Camimizde alt kat, üst kat ve mahfil olacak ve aynı anda camide bin 600 kişi ibadet edebilecektir. Bir büyük 6 küçük kubbesi, 2 minareli cami İnşası halkımızın gönül zenginliği ile tamamlanacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde caminin temeli atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ ÇAYCI 6 yıl önce

sayın hacci beşir ilçin Allah senden raZI OLSUN VE ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN