Bu haber kez okundu.

PERVARİLİ İŞSİZ GENÇLERE KOSGEB ‘TEN DESTEK
banner229
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Siirt İl Müdürlüğü Siirt’tin en uzak ilçesi olan Pervari’deki işsiz gençlere destek vererek iş sahibi ve meslek sahibi yapıyor.
KOSGEB Pervari ilçemizde başlattığı uygulamalı girişimcilik kursuna katılan 4 işsiz Pervari gence verdiği maddi destekle iş yerlerini açarak, kahve internet köşelerinden kurtararak gençleri iş sahibi yaptı. Pervari ilçesinde açtıkları iş yerleriyle örnek konuma gelen genç girişimcilere ilçedeki işsiz gençlere örnek olurlarken, işsiz gençlerden gelen talep üzerine, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Pervari Belediyesi arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” protokolü imzalandı.
Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı (müdürlüğü ) işsiz gençlere iş imkânı istihdam sağlamak ve destek vermek amacıyla ilk etapta destek almak isteyen girişimcilere 70 saat girişimcilik eğitim kursu veriyor. Kursta işletme nasıl işletilir, hangi sıkıntılarla karşılanır, yaşanan sıkıntıların çözümü hakkında bilgi verilerek, girişimcilik kursuna katılmayan vatandaşlara destek verilmiyor. Pervari de büyük ilgi gören ve iş yeri açmak isteyen vatandaşlardan gelen talepler üzerine KOSGEB Pervari ilçemizde ilk uygulamalı girişimcilik eğitim kursunu Pervari ilçe belediye başkanlığının desteğiyle 60 girişimciye eğitim verecek ve ilçede devlet desteği ile yeni işletmelerin kurulabileceğini ve kurulacak işletmelerin ilçedeki istihdam sorununa katkı sağlayacağını, eğitimini alıp yeni işletme kuranların KOSGEB ’ten 50 BİN TL geri ödemesiz (HİBE) ve 100,000 (Yüz bin) TL (geri ödemeli) sabit yatırım desteğinden faydalanacağı belirtildi.
Pervari ilçemizde KOSGEB’in verdiği maddi destekle Pervari Bal Şirketi, Market, Hediyelik Eşya ve Kafe açıldı. Pervari Bal Şirketi işletmesi açan Kenan Kaya, 1000 tane kara kovan sandığının olduğunu, bunlarda yılık olarak 5 ton civarında bir bal elde ettiklerini ve tamamen organik hiçbir insan müdahalesi olmadan kendi çabalarıyla üretilen bir bal olduğunu, ancak balı satmada zorluk çektiklerini KOSGEB’in desteğiyle yeni bir şirket açarak, Pervari balını tüm Türkiye piyasasına sürdüklerini ve Pervari ilçemizden ilk defa KOSGEB destekli EMİTT fuarına gideceklerini belirtti.
Siirt KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç Pervari ilçemizde açılan işyerlerini ziyaret ederek açılan işletmelerle ilgili bilgi verdi. Erkılıç, KOSGEB İl Müdürlüğümüz, Pervari kaymakamlığıyla protokol yaparak, uygulama girişimcilik eğitimi açtığını ve uygulama eğitimi sonunda 4 işletmenin kendiişlerini kurarak, kendiişlerinin patronu olduğunu söyledi.
KOSGEB Müdürü Ömer Ekılıç ise uygulamalı girişimcilik eğitimi ile başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amaçladıklarını söyledi. Erkılıç, “Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nden mezun olanlar yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz geri ödemeli olmak üzere, toplamda 100 bin TL girişimcilik desteğinden yararlanabilecek” dedi. Girişimci potansiyelini sağlıklı bir şekilde rekabetçi hale getirebilirsek, bu gerçekten bölgemiz adına önemli olacaktır.


Anahtar Kelimeler:
SiirtPervariKosgeb4 Işyeri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.