Bu haber kez okundu.

Pervari’de Sosyal Güvenlik Semineri Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesi (SİÜ) ve eş başvuru sahibi Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın (SSTO) beraber yürüttüğü Kayıtsız Kalmayın Projesi kapsamında Siirt’in Pervari ilçesinde muhtar ve öğretmenlere yönelik Sosyal Güvenlik semineri gerçekleşti.

Seminer, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından  ‘’Kayıtlı İstihdamın Teşviki’’ konulu proje için hazırlanmış olan video-film gösterisi ile başladı. Gösterimden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Abdullah TEMİZ  Kanaat Önderlerine sosyal güvenliğin önemine vurgu yaparak sosyal güvenliğin bireylerin tüm yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri mesleki, fizyolojik ve sosyo-ekonomik risklere karşı güvence sağlayarak koruyan politika ve sistemler bütünü olduğunu söyledi.

Daha sonra Temiz sosyal güvencenin devlet tarafından idare edilen ve vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi ve asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişilerin yaşlılık, hastalık, malulük, işsizlik ve iş kazaları gibi çeşitli nedenlerle çalışmadıkları dönemlerde onları korumayı ve bu risklerden doğan zararları gidermeyi amaçlayan sistem olduğuna vurgu yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür yardımcısı Abdullah TEMİZ çalışanların sosyal güvenlik sistemine dahil olmaları bir hak ve aynı zamanda bir yükümlülük olduğuna değinerek çalışmaya başlayan herkesin kanunen mutlaka sosyal güvenlik sistemine dahil olmak zorunda olduğunu ve daha birçok konuda katılımcıları bilgilendirdi.

Daha sonra Siirt Valisi Mustafa TUTULMAZ konuşmasında Kayıtsız Kalmayın projesine değinerek Kayıtlı İstihdamın toplumun her alanında olması gerektiğini devlet olmanın gereği olduğunu söyledi.

İstihdamın kayıtsız olduğu durumda hem kişinin hem de diğer çalışanların mağdur olduğunu bir kişinin kaçak çalışması sosyal güvenlik haklarından mahrum kaldığını dile getirerek bu konuda hassas olunması gerektiğini söyledi. Seminer sonrasında Pervari Kaymakamlığı tarafından Kanaat Önderlerine yönelik düzenlenen yemek daveti verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.