Bu haber kez okundu.

 PERVARİ KAYMAKAMLIĞI PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ HİBE FONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
banner229
 Pervari Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından  2015 SODES uygulamaları usul ve esasları başta olmak üzere diğer hibe fonları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Pervari Kaymakamı Murat KAHRAMAN başkanlığında  düzenlenen toplantıya tüm kamu ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları katıldı.

Toplantıda beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan SODES 2015 yılı uygulamalarının başladığını, programının başvuru sürecinin 13 Mart 15 Nisan tarihleri arasında yapılacağını belirtildi. Proje teklifleri erişime açılacak olan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla, 13 Mart-15 Nisan 2015 tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından valiliklere, 15 Mayıs 2015 tarihine kadar ise Valilik Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra valilikler tarafından Bakanlığa gönderilecektir. SODES kapsamında, sosyal içerme projeleri, istihdam projeleri, kültür, sanat ve spor projelerinin desteklendiğini, SODES kapsamında sunulacak projelerin süresi en fazla 12 ay olduğunu kaydetti. SODES destek tutarının bütçe büyüklüğünün alt sınırı 100 bin, üst sınırının ise 500 bin lira olduğunu vurgulayan desteklenecek proje türleri, başvuru yapabilecek kuruluşlar, projelerin süreleri ve bütçe büyüklüğü, desteklenecek projelerin seçimi, ödeneklerin aktarılması, proje harcamaları, projelerde yıl içerisinde yapılabilecek değişiklikler, projelerin izlenmesi ve denetlenmesi konularında detaylı  bilgi verildi.

Ayrıca diğer hibe programları olan DİKA, Dernekler Dairesi Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi, KOSGEB, ERASMUS + ve AB Sivil Toplum Diyalogu programları hakkında ve bu hibe programlarından destek sağlanan projelerimiz hakkında bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.