Bu haber kez okundu.

Pervari İlçesinde ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
banner229

Pervari Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ‘Pervari Özel Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü çeşitli etkinlikle kutladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Pervari İMKB Lisesi çok amaçlı salonda düzenlenen etkinliğe, Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Belediye Başkan vekili Galip Eren, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlileri Doç. Dr. Fadıl Ayğan, Yrd. Doç. Dr. Cemallettin Sancar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıdıık Çakan, Pervari Özel Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi kurucusu Hasan Tayfun, kurum amirleri engelliler ve aileleri katıldı.

İlçe Kaymakamı Hakan Şeker, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, dünya engelliler gününü kutladı.

Engellilerimizin toplumsal hayata katılım sağlamaları, tüm toplumu zenginleştirerek, güçlendireceğini kaydeden Kaymakam Şeker, Hükümetimiz tarafından engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşam koşullarını sağlamak için önemli yapısal değişikler yapıldığını anımsattı.

Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ise, ‘hepimiz, birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olarak, engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmasında hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.’ dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiir dinletisi, tiyatro, skeçler ve müzik eşliğinde çeşitli oyunlar sahnelendi.

Salonu dolduran katılımcılar, öğrencilerin performanslarını uzun süre alkışladı.

Program, engelli öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafın ardından sona erdi.

Programın ardından, Kaymakam Hakan Şeker, Belediye Başkan Vekili Galip Eren, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, ilçe merkezi Çınaraltı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.