Bu haber kez okundu.

Pervari'de "Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi" Hizmete Açıldı
banner229

Siirt’in Pervari İlçesinde ‘Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Açılış törenine; Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Pervari Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıddık Çakan, kurum Müdürleri, öğrenci velileri, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan Pervari İlçe Kaymakamı Hakan Şeker, İlçemizde böyle anlamlı bir eğitim yatırımının hizmete girmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Rehabilite ihtiyacı olan çocuklarımızın rehabilite edilerek, eğitim süreçlerini sağlıklı koşullarda yapmaları en büyük arzumuzdur.” dedi.

Eğitimin her zaman kendileri için birinci öncelik olduğunu kaydeden İlçe Kaymakamı Hakan Şeker, “Pervari ilçemizin böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Bu alanda büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Engelli kardeşlerimizin burada daha iyi bir eğitim göreceğine yürekten inanıyorum. Bu tesiste emeği geçen herkesi kutluyor, tesisin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Tayyar Özcan’da eğitim tesisinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Pervari’li genç girişimcilerin hayata geçirdiği bu anlamlı yatırımın toplumun en zayıf ve en dezavantajlı durumundaki engelli öğrencilerimizin eğitimlerine büyük bir katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ‘da burada yaptığı konuşmada eğitimin toplumsal yaşamdaki önemine vurgu yaparak, Viyana’da yaşadığı dönemde engelli bir Türk öğrencinin başarılı yaşam hikayesini anlattı.

Protokol konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Hakan Şeker ve beraberindeki heyet açılış kurdelesini keserek, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bölümlerini gezdi ve verilen hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Program, açılış günü için organize edilen kokteyl ile sona erdi. Pervari’li Genç Girişimciler Feysel Tomris, Hasan Tayfun ve Yakup Tomris tarafından hayata geçirilen ve öğrencilerin eğitimlerinde en iyi cevabı verecek şekilde bölgenin en kapsamlı okulu olarak tasarlanan “Pervari Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi”nde, bedensel engelliler, zihinsel engelliler, Down sendromu, işitme ve görme engelliler alanlarında 80’ne yakın engelli çocuklara hizmet vermektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Tayfun 4 yıl önce

Çok kıymetli genç meslektaşlarım emeğinin kıymeti ve değeri maddi imkanlarla ölçülmesi mümkün olmayan pırıl pırıl insanlar iyi ki sizler varsınız. Pervarili aileler ve sizin öğrencileriniz ne kadar şanslılar acaba onlar bunu biliyorlar mı. Ama bilen bilse bile her şeye rağmen Allah biliyor ben de siz güzel öğretmenlerime ve güzel insanlara şükranlarımı arz ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Pervari sizlerle daha da güzel (özel Pervari özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi)