Bu haber kez okundu.

Baykan İlçe Kaymakamı'nın Geçişi Sırasında El Yapımı Patlayıcı İnfilak Etti
banner229

Siirt' in Baykan ilçesi Kaymakamı ve aynı zamanda Baykan İlçe, Veysel Karani Beldesi ve Atabağı Belde Belediye Başkan vekili olan Mehmet Kocabey' in makam otomobilinin geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yarımca köyünde çeşitli temaslarda bulundu. Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey'in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

KAYMAKAMIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Siirt Valiliğinden Saldırı Açıklaması​

Siirt Valiliği, Baykan İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığının yanı sıra, Veysel Karani ve Atabağı Belde Belediyelerinin de başkanlığını yapan Mehmet Kocabey'e düzenlenen saldırının ardından başlatılan operasyonun sürdüğünü duyurdu.

Siirt Valiliği,7 Temmuz 2017 tarihinde saat 08:30 sularında İlimiz Baykan İlçesi Kaymakamı ve Baykan İlçe, Veysel Karani Beldesi ve Atabağı Belde Belediye Başkan Vekili Mehmet KOCABEY’e bölücü ve hain terör örgütü PKK/KCK tarafından suikast girişiminde bulunulmuştur.

Baykan İlçesi Kaymakamı Mehmet KOCABEY Baykan İlçesine bağlı Yarımca Köyü’nde devam eden üstyapı çalışmalarını inceledikten ve Yarımca Jandarma Karakolunu ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda hain ve bölücü PKK/KCK terör örgütü tarafından köy yoluna döşenen el yapımı patlayıcı patlatılmış, Kaymakam ve korumalar yara almadan kurtulmuş, hastanedeki kontrollerinin ardından taburcu edilmiş olup görevlerinin başındadırlar.

Olayla ilgili olarak güvenlik güçlerimiz tarafından geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır. Bölücü terör örgütünün her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlerine yönelik ilimiz çapındaki operasyonlar kararlılıkla devam edecek, ilimizin huzur ve güvenliği için emniyet güçleri ve mülki idare amirlerimiz fedakarca çalışmaya devam edeceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

               SİİRT VALİLİĞİ


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burak can 7 yıl önce

idam idam idam. Vatan hainlerine idam. Bu hainler ancak bu şekilde biter. hapishanede beslemekle olmaz bu işler.