Bu haber kez okundu.

PERVARİ BELEDİYESİ, KOSGEB İL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA GİRİŞİMCİLİK PROTOKOLÜ İMZALANDI
banner229
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Pervari Belediyesi arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” protokolü imzalandı.
KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç ile Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan arasında imzalanan protokol ile verilecek girişimcilik uygulaması eğitiminde başarılı olan kursiyerlerin kendiişlerini kurmada 50 bin hibe 100 bin faizsiz kredi desteği sağlanacağı belirtildi.
Konu ile ilgili gazetecilere bilgi veren Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nden mezun olanlar yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz geri ödemeli olmak üzere, toplamda 100 bin TL girişimcilik desteğinden yararlanabilecek” dedi.
Başkan Özcan, 2 gurup halinde toplam 60 girişimcinin katılacağı kurs için İlçedeki girişimci kardeşlerimizin iyi projeler üretmeleri gerektiğini ve desteği almaları için Belediye Başkanı olarak her türlü desteği vereceğini dile getirdi.
KOSGEB Müdürü Ömer Ekılıç ise uygulamalı girişimcilik eğitimi ile başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amaçladıklarını söyledi. Erkılıç, “Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Girişimci potansiyelini sağlıklı bir şekilde rekabetçi hale getirebilirsek, bu gerçekten bölgemiz adına önemli olacaktır. KOSGEB’in ilimizde müdürlük statüsünde hizmete başlamış olması Siirt ilimizdeki KOBİ’lerin yerinde ve daha etkin destek alabilecekleri anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ve Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan protokolü imzalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.