Bu haber kez okundu.

PERVARİ BELEDİYESİ ABDURRAHMAN BİN AVF HAZRETLERİNİN BULUNDUĞU TÜRBE VE ETRAFINDA ÇEVRE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTI
banner229
Pervari Belediyesi Yukarı Balcılar Köyünde bulunan Abdurrahman Bin Avf türbesinin etrafında çevre temizlik çalışması yaptı.
Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Yukarı Balcılar köyünde bulunan cennetle müjdelenen Abdurrahman Bin Avf türbesinin İlçemizin maneviyatında çok önemli bir yeri olan bu müstesna yerin belediye temizlik çalışanları tarafından temizlettirildiğini belirten Başkan Özcan, ziyaretçilerin türbe ziyaretlerinde bundan sonra daha duyarlı davranmalarını istedi.
Belediye Başkanı Tayyar Özcan, temizlik çalışanlarına tatil gününde çalışarak bu alanın temizlenmesinde yer alan arkadaşlara teşekkür etti.
Abdurrahman Bin Avf Türbesi (Pervari)
Siirt Pervari ilçesine 8 km. uzaklıkta, Yukarı Balcılar Köyü yakınında bulunan bu türbe, sahabeden Abdurrahman Bin Avf’ye ait olduğu sanılmaktadır.
Abdurrahman Bin Avf Hz. Muhammed’in bütün savaşlarına katılmış ve 75 yaşında ölmüştür. Yöre halkı bu türbede gömülü olduğu sanılan Abdurrahman Bin Avf türbesini ziyaret etmektedir.
Mezarının baş taşında celi sülüs yazı ile “Abdurrahman b. Avf Aşere-i Mübeşşere’den Radiyallah-u Anh-u El Fatiha” yazılıdır. Türbenin hemen yanında bulunan meşe ağacının yapraklarının kış aylarında da dökmediği gözlemlenmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 9 yıl önce

allah razı olsun, gerçekten o makama o pislik yakışmıyor, o ziyarete gelenler mutlaka temizliğe dikkat etmelidir, temizlik muslümanlıkta çok önemlidir, onun için türbenin temizliğine çok önem verilmelidir.