Bu haber kez okundu.

PERVARİ BELEDİYE BAŞKANI TAYYAR ÖZCAN NORVEÇ'İN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JANİS BJORN KANAVİN’İN ONURUNA VERİLEN YEMEĞE KATILDI
banner229
 Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulunmak üzere Siirt’te gelen Büyükelçi Kanavin ve beraberindekiler için bir otelde verilen yemeğe Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman,Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili ve  Norveç Statkraft yetkilere katıldı.

Norveç Statkraft firmasının ilimizde yapımı devam eden enerji projesinin ortağı "Statkraft firmasının ülkemizdeki en büyük enerji yatırımı olan Çetin barajı ilimiz sınırları içinde yapılmaktadır. Halen yapımı devam eden 517 megavat kurulu güç ile Çetin Barajı ve HES projesi 1 milyar 500 milyon değerinde büyük bir yatırım  olduğu belirtildi.

Büyükelçi Kanavin yemekte şu açıklamalarda bulundu Norveçlilerin enerji yatırımı için Siirt'i tercih ettiklerini anımsatarak, ilk kez geldiği kentte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

 Ziyarette, Norveç Ticaret ve Balıkçılık Bakanlığı yetkilisi Kristianne Storehaug, Statkraft firmasının Türkiye Genel Müdürü Olav Peter Hypher ve Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Filiz Kolat yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.