Bu haber kez okundu.

Yasin Aktay’ın Girişimleri Netice Verdi: Termale Yabancı Sermaye Desteği Geliyor
banner229

AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ın girişimleri sonuç vermeye devam ediyor. Katarlı bir firma başta ilimiz olmak üzere ülkemizde yapılacak olan jeo termal tesislere sermaye desteği verecek.

Sermaye desteğinin verilmesine ilişkin ön anlaşma imzalandı. Ön anlaşma, Prof. Dr. Yasin Aktay ve Başbakanlık Müşaviri Ekrem Direkçi’nin de hazır bulunduğu bir törende, Ülkemizin bu alandaki öncü kuruluşlarından biri olan Doğan Jeo Termal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan ile Katarlı CNG Global firması adına Hamdo M. Abdulkarım tarafından imzalandı.

Ülkemize yabancı sermayenin girişi açısından büyük önem arz eden bu anlaşmayı imzalayan Doğan Jeo Termal Grubu, ilimizde bir süreden beri çalışmaları devam eden Garnevenin sıcak suyu ile Kezer Bölgesinde yeni bir termal tesisi kurulması için çalışma yürütüyor.

Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilimize yatırımcıyı çekmek için büyük çaba harcadığını belirterek, “Hükümetimizin ülkemize yabancı sermayenin girişini sağlama yönündeki çabalarına katkı sağlayacak olması açısından bu ön anlaşma önem taşıyor. Ayrıca bu ön anlaşma ile Katarlı firma ilimizde termal tesisi kuracak olan firmaya de destek vermiş oluyor.

İlimizdeki tesisin kurulması yönünde de önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu ön anlaşma ilimize yatırımcıları davet ve yatırım yapmaya ikna yönünde harcadığımız çabaların bir sonucudur. Bundan sonrada yatırımcılara ilimizin yatırım imkanlarını anlatmaya ve onları ilimizde yatırım yapmaya davet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.