Bu haber kez okundu.

Park Elektrik'ten Şirvan Madenköy İş Akdi Feshi Açıklaması
banner229

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Siirt Madenköy işletmesiyle ilgili, 69 işçinin daha iş akdinin feshi için İŞKUR İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptığı ve bugün itibariyle kalan personel sayısının 9 kişi olduğu bildirildi.

Şirketin, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP), Siirt Madenköy işyerindeki personelin iş akitlerinin feshine ilişkin yer alan açıklamasında, şunlar kaydedildi: "17.03.2017 tarihinde Yönetim Kurulumuz tarafından satış kararı verilen ve aynı tarihte KAP açıklaması yapılan Siirt Madenköy İşletmemizle ilgili olarak 69 işçinin daha iş akdinin feshi için İŞKUR Siirt İl Müdürlüğüne başvuru yapılmıştır.

Son işçi çıkarımı tarihi 20.04.2017 dir. Kalan personel sayımız 9 kişidir." Madenköy işletmesinde 17 Kasım 2016'da meydana gelen göçükte kalan 16 işçi hayatını kaybetmişti.

Park Elektrik Hisselerinde Sert Yükseliş

Park Elektrik hisseleri, Siirt'te bulunan bakır üretim varlıkları satış kararının ardından %10 yükseldi.

Park Elektrik hisseleri, şirketin Siirt'te bulunan bakır üretimiyle ilgili varlıklarını 715.9 milyon lira artı KDV ile Cengiz İnşaat'a satma ve Konya Ilgın Elektrik Üretim şirketini satın alma kararının ardından bugün yüzde 10 yükseldi.

Açıklamalar Park Elektrik tarafından Cumartesi günü yapılırken, Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret'in 150 milyon dolar karşılığında şirketin çoğunluk hisse sahibi Park Holding ve Turgay Ciner'den satın alınacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.