Bu haber kez okundu.

Özen Kuzu, “Dünyanın En Büyük 20 İnşaat Şirketi Arasında Yer Alacağız“
banner229
Kuzu Grup yönetim kurulu üyesi Özen Kuzu, Dünyanın en büyük 20 inşaat şirketi arasında yer alacaklarını, bu hedefimize ulaşmak için yeni yılda da Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere 3 kıtada faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ankara ve İstanbul’daki projelerimizin inşaat ve satış çalışmalarına hız vereceğiz. Ortadoğu bölgesinde yeni proje fırsatlarını değerlendireceğiz. Yurt dışında üstlendiğimiz projelerle ülkemize döviz kazandırmayı, yurtiçindeki projelerimizle de istihdama katkı sağlamayı sürdüreceğiz " dedi.
Kuzu Grup’un hayata geçirdiği proje sayısı nedir? Sektördeki başarı hikâyenizi bizimle paylaşır mısınız?
Kuzu Grup olarak 72 yıldır konut projelerinden hastanelere, alt yapı tesislerinden okullara kadar 500'den fazla projeye imza attık. Bugüne kadar Parkvadi Premium, Spradon Teras Evler, Park Vadi Evleri, Spradon Evleri, Divan Residence Halkalı, Spradon Residence, Divan Konutları, Spradon Vadi, Spradon Kuleler, Spradon Quartz, SeaPearl Ataköy, Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerini hayata geçirdik. Toplam 800 yatak kapasitesine ulaşan hastane projeleri ve 100’e yakın okul projeleriyle Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunduk. Grubumuz ayrıca, 28 biyolojik arıtma tesisi, 68 pompa istasyonu, 550’den fazla çalışanı ile Türkiye’nin en büyük atık su arıtma tesisi işletmecisi ve yapımcısı konumunda.
‘’Depremlerden sonra binlerce insanı yeniden yuva sahibi yaptık’’
Dinar, Van ve Gölcük depremlerinden sonra afet bölgelerinde inşa ettiğimiz konut ve tesislerle binlerce insanı yeniden yuva sahibi yaptık. Bugüne kadar 11 milyon metrekare inşaat alanında 100 binden fazla konutun inşaatını tamamladık.
Bunların yanı sıra yurtdışında ki çalışmalarınız hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
İran ve Cezayir’de de projelerimize devam ediyoruz. İran Parand'ta 20 bin konut sahibini buldu. Pardis'in 37 bin konutluk inşaatına devam ediliyor. Cezayir’de de 11 bin 700 konut inşaatı hızla yükseliyor. KUZU GRUP’un yeni büyüme stratejisi (10 madde) Dünyanın en büyük 20 inşaat şirketi arasına yer almak Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere 3 kıtada faaliyetlerine devam edecek Ortadoğu bölgesinde yeni proje fırsatları değerlendirecek İran ve Cezayir’de de projelerini hızla yükseltecek Projelerinin inşaat ve satış çalışmalarına hız verecek Atıksu Arıtma sektöründe lider olmayı hedefliyor Çevre yatırımları artarak devam edecek İstihdama katkı sağlamayı sürdürecek
Aynı zamanda arıtma tesisleri alanında da çalışmalarınız bulunuyor. Nitekim İstanbul İSKİ atık su arıtma tesislerini işletiyorsunuz. Bu alandaki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Üst yapı ve konut geliştirme projelerimizin yanı sıra 2003’den beri Atıksu Arıtma sektöründe ülkemizde lider bir konumda yer almayı hedefledik. Bu kapsamda Türkiye’de ilk kez uygulanan bir “Hizmet Alımı” modeli ile 10 yıl boyunca İstanbul genelindeki tüm İSKİ Atıksu Arıtma Tesisleri’ni işlettik ve günde toplam 3 milyon metreküp atıksuyu 600 kişiden fazla teknik personelimiz ile Çatalca’dan Gebze’ye kadar bir alanda 90’dan fazla tesiste arıttık.
Arıtma tesisi işletmesi oldukça zor ve teknik yeterlilik gerektiriyor. Bu alanda nasıl başarılı oldunuz?
Dünya çapında kabul gören bir işletmeciyiz. Hali hazırda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm Atıksu Arıtma Tesisleri’nin işletmesini de yürütmekteyiz. Bunun yanı sıra 2006 yılından beri Atıksu Arıtma Tesisleri’nin tasarım-yapım-işletme alanında da faaliyet göstermeye başladık. O günden günümüze İSKİ’ye ait Paşaköy, Tuzla, Düzce, Büyükçekmece, Silivri ve Çanta Atıksu Arıtma Tesisleri’nin inşaatını tamamladık ve işletmeye aldık.
‘’Hayatın geleceğine katkıda bulunuyoruz’’
Bu tesislerin her biri yaklaşık 500.000 kişinin oluşturduğu atıksuyu arıtma kapasitesine sahip ve bu tesisler sayesinde Marmara ve Boğazlar ciddi bir kirlilik yükünden korunmuş oldu.
‘’Çevre yatırımları alanında çalışmalarımız artarak devam edecek’’
2009-2011 yılları arasında ise Dünya Bankası kredili ASAT Antalya Hurma Atıksu Arıtma Tesisi’ni inşa ettik. Bu tesis ve diğer inşa ettiğimiz tesislerde dünyanın önde gelen ileri atıksu arıtma teknolojilerinin pek çoğunu Türkiye’de ilk kez uygulanmasını sağladık. Halen devam etmekte olan BUSKİ 400 ton/gün Atıksu Arıtma Çamuru Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi de bu alanda yürütmekte olduğumuz öncü projelerimizin son halkasını oluşturuyor. Bu sayede yine Türkiye’de ilk kez arıtma çamurlarının sıfıra yakın emisyon ile bertarafında enerji üretimi sağlanan örnek bir tesis kurmuş olacağız. Kendimize seçkin bir sektör olarak belirlediğimiz çevre yatırımları alanında çalışmalarımız artarak devam edecek, çünkü biz bu sektörü sadece bir iş alanı olarak görmüyoruz, ayrıca hepimize ait olan doğaya karşı yerine getirmemiz gereken önemli bir sorumluluk alanı olarak görüyoruz.
Mardin, Siirt gibi farklı şehirlerde hastane çalışmalarınız oldu. Konut ile hastane inşaat yapımı arasında fark oluyor mu?
Elbette konut ile hastane inşaatları arasında kaba inşaat anlamında çok fazla bir farlılık olmuyor. Ancak takdir edersiniz ki hastane projelerinde ince işlerde ve elektromekanik tesisat anlamında çok daha özellikli iş kalemleri mevcut oluyor. Örneğin tüm hasta odalarına çekilen özel gaz hatları, sinyal hatları, ameliyathane, tıbbi görüntüleme, röntgen vs. ünitelerinin inşaat çözümleri çok daha detaylı ve hassas üretimler gerektiriyor. Sonuçta konu sağlık olduğunda her şeyin proje aşamasından itibaren çok titiz biçimde planlanıp hayata geçirilmesi gerekiyor.
Kuzu Grup olarak biz, proje aşamasında en doğruyu yakaladıktan sonra zaten hem hastane hem de konut inşaatlarımızda aynı özeni ve işçilik ve malzeme mükemmelliğini yakalamayı en başta gelen hedefimiz olarak görüyoruz. Bu konudaki titizliğimizin, işin sonunda paydaşlarımızca da takdir edilmesi bizleri fazlasıyla mutlu ediyor.
Gayrimenkul sektörü 2015 yılını nasıl geçirdi? Gayrimenkul sektörü 2015 yılında da büyümeye ve genişlemeye devam etti. Seçim sürecinde yaşanan siyasi belirsizlikle birlikte sakin bir dönem geçirsek de, ekonomide görülen iyileşme ve sağlanan istikrar sayesinde sektörümüz tekrar yükselişe geçti.
Son 10 yılda olduğu gibi sektörde yakalanan bu başarılı grafik 2015 yılında da hem sektör hem de şirketimiz açısından yükselerek devam etti. Yabancıların konut piyasasına olan ilgisi ve bu ilginin giderek artması da 2015 yılına artı bir değer kattı diye düşünüyorum. Sektör için 2015’te gerçekleşen en önemli olay veya olaylar nelerdi? Kuşkusuz 2015 yılının en önemli olayı seçim süreciydi. Haziran ve Kasım aylarında yapılan seçimler ülkemizin geleceği ve ekonominin istikrarı için büyük önem taşıdı. Siyasetteki belirsizlik aynı zamanda sektörümüz açısından da kısa bir yavaşlama dönemine sebep oldu. Hükümetin belli olmasıyla birlikte satışlarımız da tekrar hareketli günlerine geri döndü.
Özen Kuzu’nun 2016 gayrimenkul sektörü ile ilgili beklenti ve öngörüleri Ekonomide görülen iyileşme ve sağlanan istikrar sayesinde sektörümüz tekrar yükselişe geçti. İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk, siyasi istikrarın sağlanmasıyla birlikte 2016 yılında yeniden canlanacaktır.
Türkiye gayrimenkul sektörünü, küresel yatırımcılarla buluşturacak olan Cityscape Turkey’in ilkinin 2016 yılında İstanbul’da yapılacak olması Türk inşaat sektörüne büyük katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra 64. Hükümet bünyesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak kabinede görev yapmaya başlayan Fatma Güldemet Sarı’nın sektörümüze ivme kazandıracak kararlar alacağına inanıyorum.
2016’da ofis ve konut trendlerinin nasıl olmasını bekliyorsunuz? Gayrimenkul pazarının önemli bir bölümünü de ofis piyasası oluşturuyor. Ofis piyasasındaki en belirleyici faktör ekonomide sağlanan istikrar ve yaşanan olumlu gelişmelerdir.
Ekonomideki canlanma ve büyüme, şirketlerin ofis talebini ve ihtiyacını ortaya çıkaracaktır. Ofislere olan talepler genellikle A sınıfı olarak nitelendirilen kaliteli ofisler için yoğunlaşacaktır. Var olan şirketlerin büyümesi, yeni şirket kuruluşları, yabancı yatırımlar ile ticaretteki çeşitlenme, ofis piyasaları ve trendler de ofislere olan talebi artıracaktır.
Firmanız 2015’i nasıl geçirdi, 2016 hedefleriniz ve planlarınız neler? Kuzu Grup olarak, 2015 yılı bizim için planlarımızı hayata geçirdiğimiz başarılı bir yıl oldu. Hedeflerimizin tamamına ulaştık. İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi SeaPearl Ataköy’ün satış ve inşaat çalışmalarına devam ediyoruz.
Ankara’da Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerini satışa çıkardık. İran ve Cezayir’deki projelerimiz de büyük hızla ilerliyor. İran Parand'da 20 bin konut sahibini buldu. Pardis'in 37 bin konutluk inşaatına devam ediliyor. Cezayir’de de 11 bin 700 konut inşaatı hızla yükseliyor.
Kuzu Grup olarak önümüzdeki 10 yıl içinde dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri sıralamasında ilk 20 arasına girmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için yeni yılda da Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere 3 kıtada faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ankara’da Kuzu Effect ve Kumru Ankara; İstanbul’da ise SeaPearl Ataköy projelerimizin inşaat ve satış çalışmalarına hız vereceğiz. Ortadoğu bölgesinde yeni proje fırsatlarını değerlendireceğiz. Yurt dışında üstlendiğimiz projelerle ülkemize döviz kazandırmayı, yurtiçindeki projelerimizle de istihdama katkı sağlamayı sürdüreceğiz.
SeaPearl Ataköy Projesine ilişkin genel olarak bilgi verir misiniz? İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi olan Sea Pearl Ataköy’ü, yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle 2 etap halinde hayata geçiriyoruz. 217 bin metrekare inşaat alanına, 6 bin 185 metrekare gölet alanına, 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip olan 1. Etap projede metrekare birim fiyatları ortalama 7 bin 200 dolardan başlıyor.
İnşaat ve satış süreci tüm hızıyla devam eden projenin, ilk etabında teslimlerin Temmuz 2017 tarihinde yapılması planlanıyor. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. SeaPearl Ataköy, gerek konumu, gerek ayrıcalıklarla dolu sosyal alanları gerekse lüksü yeniden yorumlayan mimarisi ile İstanbul’un mega projesi unvanına sahip.
Sea Pearl’de her bloğun kullanımına özel 150 ila 200 metrekare arasında değişen fitness salonları, yoga salonları, dinlenme alanları ve bunların yanı sıra çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, tenis kortu, streetball sahası, yaya yolları, biyolojik gölet, seyir adası, barok tarzı peyzaj alanı yer alıyor. ‘’SeaPearl Ataköy’deki tüm bağımsız bölümler deniz manzarasına hâkim bir konumda yükseliyor’’ Projenin peyzaj plan kararlarında, barok izler taşıyan eski saray ve bahçelerden esinleniliyor. Binaların alt katlarında başlayan toprak renginin hâkimiyeti, üst katlara gittikçe açık gri ve mavi tonlara dönüşerek gökyüzüyle birleşen ve kütle etkisini hafifleten bir konsept sunuyor. Bina cepheleri çağdaş kent kültürünü yakalamak amacıyla, Türk kültür ve geleneğinin modern bir yorumu olarak ele alınıyor. Mevcut Ataköy yerleşimine bakan arka cephelerdeki görkemli girişler kaliteli malzemelerle tasarlanıyor ve bu mimari yaklaşım, cephenin asli yapısını oluşturan Selçuklu yıldızının modern yorumuyla perçinleniyor.
Atatürk Havaalanı’na 2 km uzaklıkta olan projemizin, E5 ve Basın Express yolu üzerinden TEM ile bağlantısı bulunuyor. FSM Köprüsü’ne 25, Boğaziçi Köprüsü’ne 17, Ataköy Yat Limanı’na 1 km mesafede yükselen projemize doğrudan ulaşım, sahil yolu olarak da bilinen Rauf Orbay Bulvarı’ndan sağlanıyor. Galeria, Capacity, Carousel, Marmara Forum, A Plus, Flyinn alışveriş merkezlerine olan yakınlığıyla dikkat çeken SeaPearl Ataköy; Dünya Göz Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, International Yeşilköy Hastanesi, Bakırköy Devlet Hastanelerine de yakın bir konumda yer alıyor.
Kuzu Grup, bundan sonraki süreçte inşaatın hangi kaleminde çalışmalarını sürdürecek? Gelecek projelerinizi ve hedeflerinizi bizimle paylaşır mısınız? Konut, hastane, okul ve alt yapı tesisleri alanlarında faaliyetlerimize devam edeceğiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri sıralamasında ilk 20 arasına girmeyi hedefliyoruz.
Bu hedefimize ulaşmak için yeni yılda da Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere 3 kıtada faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ankara’da Kuzu Effect ve Kumru Ankara; İstanbul’da ise SeaPearl Ataköy projelerimizin inşaat ve satış çalışmalarına hız vereceğiz.
Ortadoğu bölgesinde yeni proje fırsatlarını değerlendireceğiz. Yurt dışında üstlendiğimiz projelerle ülkemize döviz kazandırmayı, yurtiçindeki projelerimizle de istihdama katkı sağlamayı sürdüreceğiz.
Kaynak:BUSİNESS LİFE


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali çaycı 7 yıl önce

sayın özen abem Allah sizi korusun Allah yar ve yardımcınız olsun işniz ve gücünü ras gelsin ve yolunuz açık olsun 4 kardeşler ben 4 k a inşaat tın elemanı olara ve sizin ekmeğini yiyen ve halende sizin gölgenizde ve sayenizde ayaktauım Allah sizden razı olsun saygılar sayın özen abem ben ali çaycı

Avatar
çahhor 7 yıl önce

tüm siirt halkı sizinle gurur doyuyor Allah sizinle olsun çahhor

Avatar
Beycan ADIGÜZEL 6 yıl önce

Başarılarınızın devamını diliyor Allah yolunuzu açık eylesin sağlıklı yaşamlar dilerim