Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesinde Nefes Kesen Boğulma Tatbikatı
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesinde gerçekleştirilen boğulma tatbikatı nefesleri kesti.

UMKE ve Özel Siirt Hayat Hastanesi Sivil Savunma Birimi tarafından acil durumlar için yapılan tatbikatta senaryo gereği, Botan Barajında boğulma tehlikesi yaşayan 25 vatandaşa yapılan ilk müdahale canlandırıldı.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Sivil Savunma Birimi Ekibi, Siirt Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personelleri, iş sağlığı uzmanları, servis doktorları ve çeşitli rollerde 50 hastane personeli katıldı.

Öte yandan her türlü ihtimali göz önüne alan sağlık ekipleri hastane bahçesinde kırmızı, sarı ve yeşil alanlar oluşturdu.

Çevredeki vatandaşlar olayın gerçek olduğunu zannederek büyük bir heyecanla izlediler.

Senaryo gereği getirilen yaralılar Sağlık ekibi hemen müdahale ederek, boğulma tehlikesi geçiren vatandaşları hayata döndürmeye çalıştılar.

Siirt Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sorumluları,hazırlanan senaryo gereği tatbikat yapıyoruz. Eksiklerimiz nedir, herhangi, bir eksiğimiz var mı, bunları görüp, herhangi bir eksiğimiz varsa, bunları gidermek ve olası bir afete her an hazır olmaktır.

Dolayısıyla bu tatbikatı planladık. Aslında zorunlu bir tatbikattı, yapmamız gerekiyor diye  görüş belirttiler.

“GERÇEK BİR BOĞULMADA YAPILMASI GEREKENLERİ GÖSTERDİK”

Özel Siirt Hayat Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Deniz Tinti, olası bir boğulma karşısında nelerin yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek şöyle devam etti:“Adı her ne kadar tatbikat da olsa amacımız olası bir boğulma anında neler yapılması gerektiğini hem hastane çalışanlarına hem de ekip arkadaşlarımıza göstermek olduğunu belirterek, Boğulma tatbikatında eksiklik ve aksaklıkları görmek, gidermek ve personelin becerilerini gidermek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, tatbikata destek veren ve katılan herkese teşekkür ederek bundan sonra da bu tür tatbikatların süreceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 7 yıl önce

Tatbikat esnasında bende ordayım gayet başarılı ve gerçekçiydi.

Avatar
Yavuz Yücel 7 yıl önce

Elinize sağlık. İyi bir çalışma olmuş..