Bu haber kez okundu.

Özel İdare Genel Sekreteri Canpolat:"Botan'a Arabalı Feribot ve Tekne Turları Yapılacak"
banner229

2019 yılında yaptığı hizmetlerle önemli bir sınav veren Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, gazetecilerin "Kahvaltı Sohbeti" programına konuk oldu.

Özel idarenin sorumluluk alanındaki yol, altyapı çalışmaları, kurumun araç parkı ve sosyal tesislerine yönelik yapılan projeler ve 2020 hedeflerini aktaran Canpolat, İl Özel İdaresi'nin Vali Ali Fuat Atik'in çabalarıyla kurumsal bir kimlik kazandığını söyledi.
Canpolat, eski valilik karşısındaki kentin en güzel ve nezih mekanlarından Ebu Talha Garden sponsorluğunda düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Canpolat, Ilısu Baraj gölü havzası altında kalan Billoris (Garnave) suyunun şehir merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Kezer mevkiine getirilmesi ve burada termal tesis kurulması için daha önce yapılan çalışmaların hangi noktada olduğu sorusuna;"Devlet Su İşleri (DSİ) 16 Bölge Müdürlüğü ve Siirt İl Özel İdaresi işbirliği ile başlatılan sondaj çalışmaları ile merkez Kışlacık köyü mevkiinde 350 metre derinliğe ulaştırılan su, yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Kezer çayı yakınlarına çekildi.

Siirt’te termal turizmin yeniden canlandırılması amacıyla daha önce Özel idaresi tarafından gerekli sondaj çalışmaları yapıldı. Valisi Ali Fuat Atik'in yakından takip ettiği alışmalardan önemli gelişmeler kaydedildi. Jeotermal sondaj çalışmaları çıkarılan suyun özel borularla Kezer mevkiine taşınması planlandı. Burada kurulması planlanan tesissin vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.

Özel İdare olarak kuyu sondajını DSİ birlikte yaptık. Özel idare olarak yedek bir kuyu daha açtık. (Aksaklık olmasın diye) Buranın İşletme ile ilgili yatırımcı müracaatta bulundu. İmar ile ilgili kurumlardan olumlu görüşler alınması gerekiyor. Biz bu konuda gerekli girişimde bulunduk.

Özel idare olarak burada yatırım yapması notasında gerekli altyapıyı hazır hale getirdik. Geldiğimiz son noktada bu suyun cilt hastalıkları, solunum yolları, sinir ve kas yorgunluğu, eklem ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelip gelmediği ile ilgili suyun tahlillerini Sağlık Bakanlığı'na gönderdik, sonuçlarını bekliyoruz.

Tahminimiz sonuçların olumlu gelmesi durumunda ilgili yatırımcıların gerekli yatırımı yapacak olmasıdır. Jeolojik zemin etüttü ile ilgili olumsuz bir karar çıkması durumunda ise buradan vazgeçmeyeceğiz. Yatırımcı buraya yönelik bir çalışma yapmaya yanaşmasa bile kurum olarak tasarrufta bulunacağız. Bu konuda sayın valimizin de desteğiyle böyle bir adım atabiliriz."
"ÖZEL İDAREDE ÇOK İYİ BİR EKİP OLUŞTU"
"Çalışma ekibimiz çok iyi. Bilhassa sayın Valimiz Ali Fuat Atik'in çok büyük bir destek ve katkıları var. Bizi daha fazla çalışmaya motive ediyor. Onun öncülünde çok iyi bir ekip oluştu. Şuna inanıyorum; bir insan tek başına bir şey yapamaz. Her kurumda olması gereken iyi ve koordineli bir ekibin varlığı ile çok güzel hizmetler yapılıyor olmasıdır. Özel idarede de çok iyi bir ekibimiz var. Özellikle bizi çalışmaya sevk eden valimiz Ali Fuat Atik'e teşekkür ediyorum. 
Geçen hafta Özel İdare Sosyal tesislerinde Valimiz Atik'in başkanlığında yapılan 2019 yatırım yılı ve 2020 yılı yapılacak hizmetlerin aktarıldığı toplantıda genel bilgiler verdik. Sorumluluk alanımızdaki merkez ve köylerin yol, su ve altyapı çalışmalarında çok büyük hizmetler yapıldığına tanık olduk. 
2019'da su ve altyapı konusunda bütün köylerin ihtiyacının karşıladık. Sağlık, tarım, sanayi ticaret, kültür, turizm, gençlik ve sportif alanlarında çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları yürütmek için geçen yılkı bütçemizi 74 milyon olarak tahmin etmemize karşılık, gerçekleşen gelir bütçesi 88 milyon 500 bin lira oldu. Bu şunu gösteriyor; çok önemli hizmetler yaptık.
Özellikle bazı köylerde su kaynakları yetersiz olmasına rağmen su götürülmeyen köy bırakmadık. Geçen yıl içme suları alanında 22 proje uyguladık. Bunlardan 15'ini bitirdik 5 proje yapım aşamasında. Kurum bünyesinde yaptığımız hizmetlerin yanı sıra 
Toplum merkezlerine ciddi katkı sağladık. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze katkı anlamında Millet Kıraathanesi yapıldı. 2020 yılında tarıma yönelik Tarım Müzesi yapımını biz üstlendik."
"SPORTİF FAALİYETLERLE ÇOCUK VE GENÇLERİ TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ"
"Sayın Valimiz Atik'in gayret ve çabalarıyla çocuk ve gençlerin sosyal ve sportif etkinliklere dahil olmasını sağlayacak önemli adımlar attık. Bunun en önemli meyvesi de Özel İdare bünyesinde hayata geçtiğimiz Siirt Spor Tesisi oldu.

İkinci etap Aqua park, spor sahası ve sosyal tesisin de iki ay sonra hayata geçmesiyle Kezer bölgesi eski Marmara Yatılı Bölge Okulu alanında büyük bir tesisi ilimize kazandırmış olacağız. Kulübün bir ticari şirketi var, kuruluş gerekçesi de sosyal tesisin işletilmesi ve bunlara yönelik faaliyetlerin yapılabilmesi içindir. Tesisimizi bu şirkete entegre ettik.
Bu tesisle hem sporun altyapısını oluşturduk hem de çocuk ve gençleri sportif etkinliklere dahil ederek sosyal ve sportif anlamda bir döngünün kıvılcımını başlattık. Spor da memleketin sorunlarından biridir.

Siirt Özel idarespor bünyesinde altyapı okulları açacağız. İkinci etap çalışmamız da okullarla işbirliği yaparak yetenekli çocukların altyapıya kazandırılması sağlanacak. Özellikle kenar mahallelerde çok ciddi anlamda futbola yatkın cevherlerimiz var, bunları ilimiz ve ülkemiz sporuna kazandıracağız. 
Takımımız profesyonel lige yükselirse buradaki çocuk ve gençlerde da bir umut doğacak ve başarıya yönelik ciddi bir katma değer sağlamış olacağız. Devlette devamlılık esastır. Biz sistemi oturttuk, gittikten sonra bu işler düzenli bir şekilde devam edecektir."
"ARAÇ PARKINI GÜÇLENDİRDİK"
"Bizden önce Özel İdarede yeterli araçlar mevcut değildi, kuruma 15 milyona liraya yakın iş araçlarıyla takviyesini sağladık, araç parkını güçlendirdik. Kırsalda karla mücadelede hiçbir sorunla karşılaşmadık. Biz Siirtliyiz. İlimizde yaptığımız işin hakkını fazlasıyla yerine getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Özellikle yerli olan yöneticilerimiz daha fazla üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz."
"BOTAN'A ARABALI FERİBOT VE TEKNE TURLARI YAPILACAK"
"Ilısu barajının su tutmaya başlamasıyla Botan çayı gölet havzasına döndü. Özel İdaresi olarak bizim de burada bir tasarrufumuz olabilir. Bu konuda sayın valimizle yaptığımız istişareler sonucu halkın yaşam alanlarını daha da kolaylaştırmak için arabalı feribot ve tekne turları yapılması için Özel idare olarak gerekli altyapıyı oluşturacağız. Önce iskele yapılsın biz de bu konuda adım atabiliriz." 
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin yanında Personel Anonim Şirketinin yönetim kurulu başkan yardımcılığı, Özel idarespor Kulüp başkanlığı, kulübün ticari şirketinin başkan yardımcılığı, Fıstık İşleme Tesisi'nin yönetim kurulu üyeliği gibi önemli sorumluluklar üstlenen Canpolat'ın kısa sürede yaptığı hizmetler takdir edildi.
2005 yılında kurulan Siirt Özel İdaresi, kuruluşundan 2017 yılına kadar Yol Şubesine ayrılan toplam ödenek toplamı 12 milyon 750 bin lira iken, sadece 2018 yılında hizmet ödeneği 16 milyon liraya yükseldiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 4 yıl önce

Botana tekne turu değil binlerce mağdur için acil bir köprü lazım sayın Sekreterim....

Avatar
Kerem 4 yıl önce

Ömer bey Bu toplantıya neden basından herkes katılmamış manidar keşke bu efendiye sorsaydınız bu tekne turlarına Sinep köyüde dahil edilecekmi malum bu köyün çok özelliği varmış diyorlar