Bu haber kez okundu.

Özel Bir Hastanede Yeni Doğan Bebeği Isıtıcıda Unuttular İddiası
banner229

 Özel Hayat  hastanesinde sezaryenle dünyaya gelen bebek, doğum sonrası radyan ısıtıcıda unutulunca vücudunun sağ tarafından yüzde 40 oranında yanık oluştu.
Akıllara durgunluk veren olay bir hafta önce 'teki Özel Hayat hastanesinde meydana geldi. Özel Hayat hastanesinde Mehmet ve Nurgül Kilvan çiftinin sezaryenle bebekleri dünyaya geldi. Bebek doğum sonrası nde 'radyan ' cihazına alındı.

İddiaya göre radyan ısıtıcıda uzun süre bekletilen ve vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında birinci ve ikinci derece yanıklar oluşan bebek. Son anda hastane personeli tarafından fark edildi.
BATMAN'A SEVK EDİLDİ
Vücudunda ciddi yanıklar oluşan talihsiz bebek daha sonra ambulans ile Batman'daki özel bir hastaneye nakledildi. Bir hafta önce yaşanan olaydan sonra bebeğin tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Henüz ismi bile konulamayan bebeğin tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M.Şirin Aslankılıç, "Vücudunda yüzde 40 oranında yanıklar oluşan bebeğin hastaneye solunum sıkıntısı ile geldiğini" söyledi.
Yapılan fiziki muayene sonucunda bebeğin vücudunda yanıklar tespit edildiğini ifade eden Uzman Dr. Aslankılıç, "Her hastanede komplikasyonlar olabilir. Bebek yeni doğduğunda oksijen veriliyor. Bunun yanında hipotermi âli için radial ısıtıcı altında bırakılıyor" dedi.
İNLEYEREK GETİRİLDİ 

Hastanın radyan ısıtıcı altında fazla kalmış olabilineceğini hatırlatan Dr. Aslankılıç 'Bebeğin vücudundaki yanığın radyan Isıtıcıya bağlı olarak meydana geldiği tespit edilmiş. Bebeğin sağ tarafında 1 ve 2 derecede, yüzde 40'a varan oranda yakın yanık var. Bebek bize getirildiğinde solunum sıkıntısı ve inleme vardı. Gereken tüm müdahaleleri yaptık. Çocuk cerrahi ve genel cerrah doktorları ile solunumda rahatlama sağladık. Yanıkları da genel cerrah ile beraber her gün takip ediyoruz. Şu anda genel durumu stabil, solunum rahat, kalp atışları normal, böbrek ve idrar çıkışında her hangi bir sıkıntı yok. Yakın zamanda plastik cerraha göndereceğiz” dedi.
BABA: BÖYLE BİR İHMAL OLAMAZ
Siirt ikamet eden ve kendisine telefonla ulaşılan Baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolayı Özel Hayat Hastanesi hakkında dava açmaya hazırlandığını söyledi. Kilvan, "Yeni Doğan Ünitesinde böyle bir ihmalin yaşanması inanılır gibi değil. Çocuğum ısıtıcıda nasıl unutulabilir. Vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında yanıkların oluşmuş. Bu nedeniyle Özel Hayat Hastanesi hakkında dava açamaya hazırlanıyorum" dedi.
Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan,  Basınımızda yer aldığı şekliyle Siirt te Özel bir hastanede tedavi gördüğü sırada vücudunda yanık alanları oluşan ve Tedavisini başlatıp Sevk Talebinde bulunan Hekimin Epıkriz Notunda SOLUNUM SIKINTISI+YANIK koduyla Yoğun Bakım yeri aranan ve Batman İlimizin Özel bir Hastanesine sevk edilen bebek ile ilgili olarak Siirt Sağlık Müdürlüğünce tahkikat ve inceleme başlatılmıştır.Tahkikat sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Tüm kamuoyunun bilgisine arz ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yazık 9 yıl önce

sağlık müdürlüğünde özel hastanelerden sorumlu şube müdürü sen ne kadar sorumlusun bu olaydan ? denetim yapıpta cezai uygulamada bulundunmu bulunamadın ise sebep kim bunu söyle

Avatar
şakir özbey 9 yıl önce

bu hayat hastanesinin kaçıncı vukuatı hayat hastanesine süresiz kapatma cezası verilmeli. ateşi olan çocuğumu apandisit ameliyatı edeceklerdi zamanında yetişmesem. devlet hastanesine götürdüm oradan ateşi düşürülüp eve gönderdiler çok şükür çocuğum iyi. sırf 5 kuruş fazla kazanmak için herkesi apandisit ameliyatı yapıyorlar. bu konu üzerinde durulsun .

Avatar
özel mi ? 9 yıl önce

siirt te denetimler ne gibi yapılıyor ahbap çavuş ilişkisi ile yapılırsa böyle olur

Avatar
isme gerek yok 9 yıl önce

bu hastane daha önce de bir bebeğin parmağını kestiler ...şimdi de yeni doğan onayı yok ama hasta alıyorlar eğer müdürlük adam gibi ceza vermezse demekki bunlarda vicdan yok...

Avatar
Berna Alcan 9 yıl önce

siirtte hayat hastanesi çöplük içerisinde oraya 2 kez gitmişliğim oldu fakat orda kimsenin sağlıklı olacağını sanmıyorum çünkü hijyen çok kötü ve personel eğitimsiz. sizde bu işi yapamıyorsanız bence yapabilecek insanlara bırakın. yoğun bakımda bebek yatırıyorsunuz ama bebek küvözde % 40 yanıyor! soruyorum size ve sağlık müdürlüğüne onayı olmayan bir hastane nasıl yoğunbakıma hasta alır.

Avatar
Ali Yolbaş 9 yıl önce

insanların kaderi böyle böyle olmamalı bir işi yapıyorsanız o işin hakkını veriniz hele ki sağlık ise çok ciddi sorumluluk isteniliyor yanlız hayat hastanesinin sağlık ocağından hiçbir farkı yoktur. bebeğe şifa ve ailesine sabırlar diliyorum.

Avatar
tabip 9 yıl önce

tabipler odası başkanı ekrem bilek bey bu hastanenin başhekim ve en buyuk sorumlularından biridir

Avatar
sezer 9 yıl önce

Madem hastalar başka merkezlere sevk ediliyor , o zaman siirtteki yoğun bakımlar ne işe yarıyor.. Düşünmek Lazım . Hasta üzerinden yüksek ciro yapayım diye düşünenler öteki Dünya'da Allah'a nasıl hesap vereceksiniz. Hijyenden , Eğitimden,deneyimden yoksun hastanelere sağlığımızı aramak için gidiyoruz .. Rabbim yardımcımız olsun.o Bebeğin vücudunda Oluşan yanıklar onun canını nasıl acıtmışsa Rabbim cehennem ateşinde sizi kat kat fazla yakarak acıtacak unutmayın.