Bu haber kez okundu.

Özel Asema Hospital Dahiliye Doktoru Maden, Uyardı: Öpüşmeyin, El Sıkışmayın
banner229
Siirt Özel Asema Hospital Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Maden, Domuz gribi dahil çeşitli hastalıkların önüne geçilebilmesi için, vatandaşlara el sıkışmamaları ve öpüşmemeleri çağrısında bulundu.
Ülke genelinde artan ve İlimizde de yayılan gribal enfeksiyonlar ve domuz gribine karşı, Özel Asema Hospital Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Maden, öpüşmeme ve el sıkışmama çağrısı yaptı.
Siirt Özel Asema Hospital Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Maden , Türkiye genelinde görülmeye başlanan domuz gribine karşı alınacak önlemleri açıklayarak herkesin dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.
Risk gurubunu oluşturan yaşlıların ve çocukların çok iyi korunmaları gerektiğini belirten Siirt Özel Asema Hospital Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Maden "Zorunlu olmadıkça toplu alanlarda uzun süreli kalınmamalı, eller sık sık yıkanmalı ve öpüşmelerden uzak durarak mümkünse tokalaşma da yapılmamalıdır.
Önlem amaçlı olarak bol meyve tüketilmeli, enfeksiyon dönemlerinde özellikle çocuklara bol sıvı verilmelidir. Nefes darlığı, yüksek ateşi bulunanlar, bulantı, kusması olanlar mutlaka hekime başvursunlar. Tedavinin önemli etkilerinden biri de iyi beslenme ve istirahattir" dedi.
Dahiliye Uzmanı Maden, risk gurubunda olanların maske kullanmalarının doğru olacağını belirterek, mümkünse herkesin el dezenfektanı kullanmasını önerirken, hastalığın yaygın olduğu dönemlerde öpüşmeye ve tokalaşmaya son verilmesinin yararlı olacağını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.