Bu haber kez okundu.

Oy Kullanmaya Botlarla Gittiler
banner229

Siirt merkeze bağlı Dicle Nehri kenarındaki Kayıklı, Güneşli ve Kelekçiler köyünün nehrin karşısına ulaşımlarının sağlandığı kayıklar, dün gece yaşanan sağanak sonucu akıntıya kapıldı.

Bu köylerde yaşanan ulaşım sıkıntısı nedeniyle seçim sandıkları Ormanardı köyünde kuruldu. Köylüler, oylarını kullanabilmek için Valilik Seçim Kriz Merkezinden yardım talebinde bulundu.

Yardım çağrısı üzerine Siirt ve Batman'dan AFAD ekipleri görevlendirilerek, 3 köyde yaşayan yaklaşık 70 seçmen botlarla nehrin karşı tarafına geçirildi.
Daha sonra köylüler oy kullanmaları için tahsis edilen servislerle Ormanardı köyüne ulaştırıldı. Köylüler, oylarını kullandıktan sonra yeniden aynı şekilde köylerine döndü.

"AFAD'ın yardımıyla oy kullanmaya gittik"

Kelekçi köyü Muhtarı Hayrettin Ay, dün gece suyun artmasıyla kayıkların akıntıya kapıldığını, bu nedenle ulaşım sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Köylülerin, vatandaşlık görevini yerine getirmesi için destek istediklerini kaydeden Ay, AFAD ekiplerinin yardımıyla oy kullanmaya gittiklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAfadDİCLE NEHRİBOT
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hekim 7 yıl önce

kelekçi 40 hayır 1 evet

Avatar
baran 7 yıl önce

kayıklı köyü 17 hayır 28 evet

Avatar
bilal 7 yıl önce

güneşli 80 hayır 0 evet

Avatar
bilo 7 yıl önce

sandık sonuçları