Bu haber kez okundu.

Ortadoğu'da Kürt ve İslam Konferansı
banner229
Siirt'te Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği tarafından Ortadoğu 'da Kürt ve İslam Konferansı düzenlendi.
Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda düzenlene konferansa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Emniyet Müdürü Metin Özkan, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cihannüma Siirt Temsilcisi Fatih Sevgili, yaptığı konuşmada, bölgede insanların bilinçaltına farklı bir Kürtçe öğretilmeye çalışıldığını söyledi. "Türklerin İstanbul 'u Konstantini'ye, Kürtlerinde Diyarbekir'i yeniden Amed yapmak isteyenlere yenilirse ümmetin ve bütün dünya mazlumlarının ümidi tükenecek" diyen Sevgili, Kürtlerin ulusçuluk yaparak, 4 devlete bölünmesi ile ümmetin 100 daha bölünmüş kalmasına neden olabileceğini belirtti.
Türklerin ve Kürtlerin ittifakıyla İslam ümmetinin selamete ereceğine değinen Sevgili, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkler ve Kürtler medeniyeti yeniden inşa ve ihya etmek zorundadır. Neden Kürtler ve Türkler? Çünkü bu iki millet ittifak yaptığında ümmet selamete ermiş demektir. Çünkü Anadolu dünyada son esenlik yurdudur. Türkler ''günaydın ve tünaydından' Kürtler ise 'rojbaş ve şevbaştan' vazgeçip yeniden Allah'ın selamında buluşmak zorundadırlar.
Bunun içinde çözüm sürecinde ısrarcı olmak ve bu ülkenin iç barışını sağlamak zorundadırlar. Bu sürecinde selamete varması için darbeci ve ceberut anayasadan ve yürümeyen bu vesayet sisteminden kurtulmak zorundadırlar. Yeni bir Anayasa, sistem ve ruha ihtiyacımız vardır.
Tarihi yeniden okumalı, çağdaşlık sevdasından, konforizmden ve Avrupayi olma sevdasından vazgeçmek zorundayız."

Anahtar Kelimeler:
SiirtFatih SevgiliCihannuma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.