Bu haber kez okundu.

Orman Haftası Etkinliğinde Botanik Kent Park’ında Fidan Dikildi
banner229
 Eruh Kaymakamlığı “Gönül Elçileri Projesi” Kapsamında düzenlendiği kampanyada 500 adet fidan dikildi.

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile”Gönül Elçileri projesi” kapsamında, 81 ilde yürüttüğü fidan dikme kampanyasında, Eruh Kaymakamlığının organize ettiği ve ilçe Orman işletme Şefliği tarafından  Botanik park Kent Ormanında, 500 adet çam fidanı dikildi. Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın katılımıyla, Kurum Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanlığa bağlı askerlerin yanı sıra Eruh  lisesi öğrencileri tarafından fidanlar dikildi.

Ağaçlandırma faaliyetine katılanlara teşekkür eden Kaymakam Dayanç, Ülkemiz genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğine Eruh ilçesi olarak en üst düzeyde katkı sunmayı arzu ettiklerini, bu kapsamda, ilk etapta Botanik Park’ı bir kent ormanı şeklinde tekrar canlandırmayı ve vatandaşların hizmetine sunmayı planladıklarını belirterek, mevcut ormanları koruma ve yenilerinin oluşturulması noktasında herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Dayanç,  Orman Bakanlığı,  DİKA, KDRP ve GAP aracılığıyla özellikle gelir getirici (fıstık, badem, nar, ceviz…) ağaçlandırma projelerini önümüzdeki dönemde geniş çapta hayata geçirmek için çaba sarf edeceklerini söyleyerek, bu konuda Eruh Kaymakamlığı olarak vatandaşlarımıza yardımcı olacaklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.