Bu haber kez okundu.

Ören ve Taşkın, Bursa İş Dünyasını Siirt'e Yatırıma Davet Etti
banner229

AK Parti Milletvekili Osman Ören ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’la beraber Bursa’da ikamet eden Siirtli yatırımcılar Erkan İzgi ve Zeki Eker’i ziyaret ederek iş adamlarını Siirt’e yatırım yapma davet ettiler.

AK Parti Milletvekili Osman Ören, Siirt’te son yıllarda önemli değişimler yaşandığını, büyüme ve imkânları geliştirdikçe yatırımların engellenemeyeceğini açıklayarak, kendilerinin de ellerinden gelen desteği vereceklerini ve Siirtli ve Bursalı iş adamlarını ilimize yatırım yapmaları için Siirt’e davet etti.

En cazip teşvik olanaklarının ilimizin de içinde yer aldığı 6 bölgede bulunduğuna dikkat çeken Osman Ören, “Teşvik sisteminde önceden olduğu gibi bölgesel teşvik konularına girmeyen yatırımlarda KDV istisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği ve gümrük vergisi muafiyeti var. Organize sanayi bölgelerinde yapılacak yatırımlar, bir alt bölge teşviklerinden de faydalanabilecekler.

En az gelişmiş bölgelere sağlanan yatırım desteklerinin artırılması, ekonomik ve özel yatırımlar yoluyla, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi, daha etkin ve sonuç odaklı bir destek mekanizması kurulmasını içeren yatırımların arttırılması, İlimizin sosyo ekonomik yapısına ve yeni istihdam alanlarının oluşmasına büyük bir katkı sunacağını söyledi.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’da, Siirt’te çok şeyin değiştiğini, ortamın her sektör için uygun hale getirildiğini söyleyen Taşkın,"Bölgenin gıda ve tekstil sektöründe havzası var. Hemşehrilerimizin de hem burada hem de il dışında yatırımları bulunuyor. Tekstil sektöründe ne kadar makine alırsanız o kadar insana istihdam sağlıyorsunuz. Bu çok önemli. Bölgemizde işsizlik oranı yüksek. Bu kamu kurumlarındaki istihdamlarla giderilemez. Onun için sizlerin yatırımlarıyla inşallah bunu gidereceğiz.

Siirt Belediyesi olarak ciddi yatırımlar yaptık, elimizden geldiğince de iş adamlarına destek sunmaya çalıştık. Bildiğiniz gibi 'Olağanüstü Hal Belediyeciliği' diye bir algı yapılıyordu. Aslında bizden öncekiler 'Olağanüstü Hal Belediyeciliği'ni hiçbir şey yapmayarak göstermişler. Bizler ise olağan belediyecilik yapıyoruz. Sokak hayvanlarından, Siirt’teki bir engellinin ihtiyacına kadar her şeyi gideriyoruz. Her şeyini düşündüğümüz bir şehirdir Siirt.

Siirt'te 3 dilde hizmet veriyoruz. Şehirdeki herkes ile yüz yüze görüşüyoruz ve bütün ihtiyaçlarını öğrenerek, Bu anlamda bizlere ciddi katkı sağlıyor. Artık bölgede olağan belediyecilik başladı. Siirt'te hem sizler hem çocuklarınız için her şey var. Onun için sizlerin yatırımlarını bekliyoruz. İlimize vereceğiniz desteklerden dolayı şimdiden  teşekkür ediyoruz."

AK Parti Milletvekili Osman Ören ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Bursa’da ikamet eden Erkan İzgi ve Zeki Eker ile birlikte Bursa’da tekstil fabrikasını gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.