Bu haber kez okundu.

Ören, Demiryolu Hattı Projesi Önümüzdeki Yılın Sonuna Kadar Tamamlanacak
banner229

Demiryolunun Siirt’e kadar getirilmesine yönelik çabalar devam ediyor.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, bu konuda yaptığı girişimlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Ören, demiryolu hattının en son ulaştığı nokta olan Kurtalan ilçesinden Siirt’e kadar uzatılmasına ilişkin projenin önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Proje aşamasının ardından sıranın demir yolu döşeme ve istasyon yapım ihalesine geleceğini belirten Ören, konuyu TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ile görüştüklerini belirtti.

Konuyu her aşamada yakından takip edeceğini belirten Ören, “Bu görüşmede demiryolu hattının Kurtalan ilçesinden Siirt il merkezine kadar uzatılması ile ilgili son çalışmaları değerlendirdik, önümüzdeki yılın sonuna kadar proje çalışmaları tamamlanacak, ardından da demiryolu hattının ihalesi yapılacaktır.

Hat uzunluğu 36 kilometre, tünel uzunluğu 17 kilometredir. Projenin tamamlanmasıyla 2019 Mart’ında güzergah üzerindeki sondaj çalışmalarına başlanılacaktır. İstasyonlar Kurtalan, havalimanı, Siirt Üniversitesi ve kent merkezidir. Amacımız, demir yolu hatlarının en kısa zamanda Siirt’te uzatmaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanzade Atasay 5 yıl önce

Bari tarih vermeseydiniz, Hava alanı gibi olmasından endişe ediyoruz.

Avatar
Nazım Hikmet 5 yıl önce

Yapılırsa mükemmel olur. Umarım sadece proje olarak kalmaz.

Avatar
Yusuf Çelik 5 yıl önce

Pek inanmiyorum her gelen ayni soyluyor sadece haberde lafta kaliyor