Bu haber kez okundu.

Öldürülen Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz  Siirtli Çıktı
banner229
DHKP-C'li teröristlerin öldürdüğü İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın  Siirtli olduğu ortaya çıktı.
Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakan ve dün İstanbul Adliye Sarayı’nda DHKP-C’li 2 teröristin rehin aldıktan sonra öldürdüğü İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Savcı Kiraz’ın Siirtli olduğu öğrenildi. 

KİMDİR MEHMET SELİM KİRAZ?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi.
İki çocuk babası Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildi. Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 9 yıl önce

terörü lanetliyorum, savcı mehmet selim kiraza allahtan rahmet diliyorum.

Avatar
ali 9 yıl önce

terörün dili,dini,ırkı olmadığığı her kim tarafından yapılıyor ve destekleniyorsa rabbim onları helak etsin