Bu haber kez okundu.

Okul Kantin ve Yemekhanelerde Gıda Denetimi Devam Ediyor
banner229

Öğrencilerin sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri tarafından rutin olarak devam eden gıda denetimleri artarak devam ediyor.

Tüketimi fazla olan ekmek ve ekmek çeşitleri, et ve et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, okul kantin ve yemekhaneleri başta olmak üzere Siirt genelindeki gıda işletmelerinin denetimleri okulların açılmasıyla arttırıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "İlimiz genelinde 187’si Üretim olmak üzere toplam 1.250 adet Kayda ve Onaya tabi işletme bulunmaktadır.

Demirhan, okul kantinlerinin genel hijyen, personel hijyeni, ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin uygunluğu ve muhafaza şartları, ürünlerin son tüketim tarihleri kontrol ediliyor" dedi.

Kantin personellerinin ve okul idarecilerinin açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son tüketim tarihi olmayan gıdaların kesinlikle tercih etmemesi gerektiğini söyleyen Demirhan, "Okul kantinlerinin yanı sıra okul çevresinde, öğrencilerin yararlandığı gıda satış ve toplu tüketim yerlerini de denetleyerek öğrencilerimizin uygun olmayan, kalitesiz ve son tüketim tarihi geçmiş zararlı besinlerden uzak durmalarını sağlıyoruz" dedi.

İlimiz genelinde 95 kantin 45 adet yemekhane bulunduğunu, Söz konusu okul kantin ve yemekhanelerin 198 defa denetlendiğini ve  Müdürlüğümüz çalışmaları sadece denetimler ile sınırlı kalmamakta öğrencilerimize yönelik güvenilir gıda ve hijyen konularında eğitimler verildiğini ifade etti.. 

Bunun yanında halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla gıda maddeleri satış ve tüketim işletmelerinin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu,  gıdaların üretim, sunum, muhafaza ve depolama şartları ve ürün etiketlerinin kontrolü gibi konularda denetimlerimiz de hassasiyetle devam etmektedir.

2018 yılının ilk dokuz ayında yapılan denetim sayıları geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 30 artış göstererek 1.240 adede ulaşmıştır.

''En İyi Denetçi Tüketicidir'' ilkesi ile vatandaşlarımız alış-verişlerini yaparken gıda ürünleri ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda İl Müdürlüğümüzün 223 23 31 no'lu telefonunu veya Alo Gıda 174 hattını arayarak şikâyetlerini iletmeleri durumunda Gıda Denetim Ekiplerimiz tarafından gerekli denetim ve incelemeler yapılacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 6 yıl önce

siirt ilinin tek mezbahanesi olan siirt et etegrenin kapanmasına müssebbet olan ve bir altarnatf çözüm bulmayıp kapandığı günden beri siirt ilinde kaçak kesimi yapilmaktadır bu günlerde et yeme yüzünde hastalıkla mucadele olan vatandaşımızın doğacak sıkıntılardan eski tarım il müdürü izzet murat ve onunla beraber entegrenin kapanmasına sebeb olan yetkililerden acilen hesap sorulmalı vatandaş canını yolda bulmamıştır .

Avatar
milletin sesi 6 yıl önce

siirt et mezbahanesine altarnetif bir önlem almayıp tarih 24 09 2018 kadar kaçak et kesimine müssebeb olan eski tarım il müdürü izzet murat ve mesbehanenin kapanmasına imza attan yetkililerden derhal hesap sorulmalı bu günlerde bulaşan hastalıklardan doğacak acılı sonuçların hesabını kim verecek.

Avatar
Vatandas 6 yıl önce

Memleket kaçak kesiminden bir sürü şarbon vakası varken halen yorumları yayinlamiyorsunuz asıl tarım İl Müdürü izzet murat hesap sorulmalıdır mevcut olan et kesim mezbehane kesim için çözüm bulmadan kapatma yazısı çıkarmış bu güne kadar Siirt merdiven altı kaçak et kesimine sebeb olmuştur ister yayınların ister yayınlamayin bizden söylemesi

Avatar
Siirttin sesi 6 yıl önce

Keşke şu şarbon hastalığına yakalanan vatandaşa kim ses verecek kaçak et kesimin sonu işte budur asıl tarım İl Müdürü izzet murat derhal açığa alınması tedbir almadan Siirt'te mevcut olan et kesim mezbehane kapanmasına sebeb olmasından derhal açığa alınması

Avatar
Yorumsuz 6 yıl önce

Yorumsuz

Avatar
Yorumsuz 6 yıl önce

Yorumsuz

Avatar
Dikkat 6 yıl önce

Bu şehirde şarbon var