Bu haber kez okundu.

Öğretmenler ''İlmek İlmek Kardeşlik Köprüsü'' Kurdu
banner229
Siirt Valiliği'ne bağlı Aile Destek Merkezleri'nde (ADEM) görevli öğretmenler "Kış gününde minik eller üşümesin" sloganıyla ''İlmek İlmek Kardeşlik Köprüsü'' kampanyası kapsamında evlerinde hazırladıkları en güzel pastaları ve 120 örgü eldiven ve atkıyı Suriyeli çocuklara dağıttılar.
Siirt İHH İnsani Yardım Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini sürdürmeleri için hazırlanan 14 Eylül Ortaokulunda eğitim gören çocuklar için "İlmek İlmek Kardeşlik Köprüsü" kampanyasına destek veren Siirt Valiliğine bağlı ADEM'de görevli öğretmenler, çocuklar için evlerinde pasta ve atkı ile bere ördüler. Öğretmenlerin hazırladıkları pasta, atkı ve bereleri okulda eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek dağıttılar.
Aile Destek Merkezileri İl koordinatörü Nurten Temiz, yaptığı açıklamada, ADEM olarak Siirt'te eğitim gören Suriyeli çocuklar için evde öğretmenlerle beraber börek, çöreklerle ve atkı ile bere hazırladıklarını söyledi.
Suriyeli çocuklara iyi bir Ensarlık ev sahipliği yapmak istediklerini aktaran Temiz şöyle konuştu: ''Kış gününde minik eller üşümesin sloganıyla yola çıktık. Aile Destek merkezinden minik ellere umut olmaya geldik. Çocuklarımıza yaptığımız böreklerin yanı sıra yapmış olduğumuz el emeği göz nuru atkı ve bereleri teslim ettik. Çocuklarımızın dualarını aldık.''
- ''Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç olduğu bir dönem''
Ülkeyi karıştırmak isteyenlere de mesajları olduğunu belirten Temiz Şöyle devam etti: 'Bugün burada vermek istediğimiz mesaj aslında biz bize sığınan Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Peki ülkemizi karıştırmak isteyenlere sesleniyoruz biz nereye gideceğiz. Bu ülke bizimin hepimizin sahip çıkmamız gerekiyor.
Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç olduğu bir dönemi hep beraber yaşıyoruz.'' Geçici eğitim merkezinin müdürü ve Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar ise öğretmenler nezdinde Suriyeli çocuklar adına Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na kendilerine sahip çıktığı için teşekkür ettiklerini söyledi.
Türkiye'nin kendilerini Esad rejmin zulmünden koruduğunu ifade eden Elmatar şöyle konuştu: ''Suriye'de yaşanan drama Türkiye büyük bir merhem oldu. Türkiye halkı her şeylerini bizimle paylaştılar. Bu bizi ziyadesiyle memnun etti. Ama bugün Esad rejmin zulmüne destek veren Rusya'nın Suriye'de yaptığı zulmü endişeyle takip ediyoruz.
Umarız ülkemizdeki iç savaş bir an önce biter okullarımıza dönüp kendi ülkemizde çocuklarımıza eğitimlerimizi vermek isteriz.'' Suriyeli çocuklar öğretmenlerin kendileri için hazırladığı hediyelere için teşekkür etiklerini ifade ederek Suriye için özgürlük marşını söylediler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.