Bu haber kez okundu.

Öğrencilerin "Çanakkale" Flmi İzleyiciyle Buluştu
banner229

Siirt'te, 14 Eylül Ortaokul öğrencileri tarafından çekilen "Çanakkale Zaferi ve Şehitleri" filminin gösterimi yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ve yönetmenliğini okul öğretmenlerinden İbrahim Ethem Göztok ve Mehtap Güneş'in yaptığı filmin ilk gösterimi dolayısıyla İl Kültür Müdürlüğüne tören düzenlendi.

Filmin yönetmeni Göztok, yaptığı konuşmada, dünden bugüne Çanakkale'yi konu alan filme “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri” adını verdiklerini söyledi.

Çekimlerin iki ay sürdüğünü anlatan Göztok, şöyle konuştu:

"Filmin çekimleri için okulun belirli yerlerini set olarak kullandık. Filmde oynayan öğrenciler, rollerine ve dönemin havasını vermeye çalıştılar. Film dersin öğretmeninin o döneme dair olayları anlatmasıyla başlıyor. Öğretmen o dönemde yaşanan bir kaç hikayeyle Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalıştı."

Konuşmaların ardından filmin gösterimi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.