Bu haber kez okundu.

ÖĞRENCİLERE DİFTERİ VE TETANOZ AŞILARI YAPILDI
banner229
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından ortaokul öğrencilerine bağışıklama hizmeti verildi.
8. sınıf öğrencilerine aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek ve bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmek amacıyla bağışıklama danışma kurulunun önerdiği Difteri ve Tetanoz aşıları yapıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir yaptığı açıklamada, Okullar çocuklarımızın toplu ortamda bir arada bulunmaları açısından bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığının en yüksek olduğu mekânlardan biridir. Bu yüzden okullarda bulaşıcı hastalıkları önleyici aşıların yapılması ve çocukların bu hastalıklara karşı korunması son derece önemlidir.
Okul çağında aşılama çok sayıdaki çocuğa ulaşabilme ve kitlesel aşılama yapılması bakımından aşılama hizmetlerinin önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Okul aşılamaları ile ulaşılan aşılama oranları yüksektir.
Ancak toplu aşılama yapıldığından aşılanan çocuklar arasında korku ve heyecan aşılanacak diğer çocukları olumsuz yönden etkileyebilmektedir.
Okul çağında yapılan aşılar şunlardır; İlköğretim 1. sınıf; kızamık-kızamıkçık,kabakulak (KKK) ve Difteri-boğmaca-tetanoz-inaktif Polio (DaBT-IPA)
İlköğretim 8.sınıf; difteri-tetanoz (dT) Okul çağında yapılması gereken bu aşılar daha önce olunan aşıların pekiştirmesi niteliği taşıdığından dolayı mutlaka yaptırılmalıdır.
Okul ortamında çocuğunu aşılatmak istemeyen ebeveynler olur ise mutlaka uygulanan aşıyı kendi doktor veya sağlık kuruluşunda çocuğuna uygulatması gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.