Bu haber kez okundu.

Öğrenci Velilerine Kan Bağışının Önemi Anlatıldı
banner229
Türk Kızılay’ı Siirt Şubesi tarafından öğrenci velilerine kan bağışının önemi anlatıldı.
Siirt Lisesinde düzenlenen toplantıda konuşan Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Reyhan Kılıçvuran, hastanelere başvuran her 7 kişiden birinin kan nakline ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Kan bağışçılarına olan ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade eden Kılıçvuran, şöyle konuştu: "Fakat buna rağmen bağışçı sayımız azalmaktadır. Şu anda her 2 saniyede 1 kişi, kan nakline ihtiyaç duymaktadır. Trafik kazası geçiren, ameliyat olan veya kanser tedavisi gören kişilerin iyileşebilmesi için başkalarının kanına ihtiyaç vardır.
Kan ve kan bileşenlerin sadece kan bağışçılarından temin edilebilir. Bunun başka bir alternatifi yoktur. Çünkü kan, tek kaynağı insan olan ve hayati öneme sahip bir üründür. En sık kan nakline ihtiyaç duyan kişiler, aslında en çaresiz olanlardır.
Herkesin kan bağışı konusunda gereken duyarlılığı göstermesi gerekiyor." Kılıçvuran, en çok kan ihtiyacına ihtiyaç duyanların prematüre, kanser hastaları, kalp cerrahisi, talasemi, ve organ transplantı yapılacak hastalar olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.