Bu haber kez okundu.

 Öcalan'ın Nevruz Mesajı
banner229
 Siirt'te bazı vatandaşlar, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın mesajının okunmasını televizyondan izledi.

Kentteki bazı iş yerlerinde vatandaşlar, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarını televizyondan takip etti.  
     Öcalan'ın mesajını, barış adına olumlu karşılayan vatandaşlar, aynı coğrafyada bir arada yaşamak istediklerini dile getirdi.
     Doğu-Batı Kardeşlik Platformu kurucu üyesi Ömer Aslan, yaptığı açıklamada, mesajın toplum nezdinde beklediği karşılığı ve beklentileri karşılamadığını belirterek, "Özellikle dolma bahçe bildirisi ile eşdeğer yapılmış bir açıklama olarak ön plana çıktı. Bizler gerçekçi olarak Abdullah Öcalan’ın 21 Mart nevruz açıklamasını, daha somut, daha kısa vadede gerçekleştirilecek hedefleri ortaya koymasını bekliyorduk. Özellikle silahların Türkiye sınırlarının dışına çıkarılması konusunda net ve somut tarihi bir çağrı bırakıyorduk. Bu yönden  beklentilerimizi karşılamadı diyebilirim. Ancak farklı bir bakış açısı ile baktığımız zamanda önemli bazı farklıların ilk defa ortaya çıktığını ortaya koymak bizleri mutlu ediyor. Şöyle ki, Abdullah Öcelan'ın 200 yıllık Ortadoğu ve İslam dünyasına emperyalist güçlerin yapmış olduğu ulus devlet anlayışı çerçevesindeki ameliyatların bu toplumu ayrıştırdığını  ortaya koymaktadır. Abdullah Öcalan'ın Ümmet anlayışına yaklaştığını, gösteriyor ki buda bizim en büyük beklentimizdir" diye konuştu.
Mervan Gül de AK Parti İktidarının son on iki yıldır, Türkiye'de gerçekleştirmek istediği toplumsal barış ve değişim perspektifiyle paralellik arz etmek istediğini söyledi.
  "Yeni bakış açısının Türkiye coğrafyasında geştirmiş olduğu halkların birbirine değer ve güven veren iyi sosyolojik durum anlaşılan İmralıya da ümit vermiştir."  diyen Gül şunları kaydetti:
"İmralıdan Türkiye'nin son on iki yılını sükûnetle gözlemleyebilen Öcalan, Cumhurbaşkanının şahsında AK Parti İktidarının yaptıklarını samimi ve önemli adımlar olarak değerlendirdiği anlaşılıyor. Amaç eğer halkların barış ve kardeşliği ise zaman ve zemin buna çok müsaittir. Çünkü ilk defa bunu hedefleyen ve halktan aldığı güçle gerçekleştiren bir hükümet is başındadır. Devleti değil bireyi merkeze alan ve hangi ırktan olursa olsun bireyin temel hak ve özgürlüklerini önceleyen AK Parti İktidarının sağlamış olduğu bu toplumsal barış döneminde silahların susması ve Demokratik yasam için herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir."
   Çiftçi Abdulkadir Bingöl'de Öcalan'ın mesajının kendilerini mutlu ettiğini, mesajı da toplum olarak kendileri de destekleyeceklerini ve mesajın uygulanması için toplum olarak ellerini taşın altına koymak için mücadele edeceklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.