Bu haber kez okundu.

Mursi'nin İdam Cezasına Çarptırılması Kınandı
banner229
Siirt'te AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Tüm Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Elçioğlu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezasını kınadı.
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, yaptığı açıklamada Mursi hakkında verilen idam karara karşı Müslümanların birlik olup gündem oluşturmaları gerektiğini bildirdi. Mursi'ye idam kararı veren ülkenin firavun tarafından halen yönetildiğini vurgulayan Çalapkulu, "Binlerce yıldır firavun tarafından yönetilen bir ülkeden bahsediyoruz. Demokrasiyle seçilmiş bir devlet başkanını hazmedemeyip onu zindanlara attıran ve onu da hazmedemeyip üstüne askeri yönetimin vesayeti maalesef mahkemelere yapmış olduğu baskıyla idam kararın verilmesi söz konusu olmuş. Buradan bütün mısır halkıyla birlikte olduğumuzu seslenmek istiyorum. Bütün Müslümanların birlik olması gereken bir dönemden geçiyoruz.
 Kesinlikle bu zulüme dur denilmesi gerekiyor. Dur demenin yolda birlik olmaktır. Karşı cenah maalesef hep aynı yönetimi kullanıyor. Hep baskıcı ve dikta yönetimini başa getiriyor. Ondan sonra o rejimlere kendi fikirlerini uygulamalarına sebebiyet veriyor.
 Bunlarla ilgili verilebilecek en iyi cevap bütün Müslümanların, İslam ülkelerin demiyorum çünkü bazı İslam ülkelerin başındaki yönetimlerde de sıkıntılar var. Bütün Müslümanların birlik olmaları birlikte haykırmaları ve gündem oluşturmaları gerekiyor. Bunun sonucunda inşallah verilen karardan dönülecektir" diye konuştu.
  Genel Merkezi Siirt'te bulunan Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Tüm-Eğitim-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Elçioğlu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi hakkında idam cezası verilmesine ilişkin " Demokrasi ve halkın iradesiyle bin yıl aradan sonra iktidara gelen Mısır’ın ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye batılı güçlerin desteğiyle yapılan askeri darbenin ardından verilen idam kararı Mısır halkı nezdinde olduğu gibi bizim de nezdimizde yok hükmündedir" dedi.
  Elçüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünya'nın hiçbir yerinde demokrasiye idam kararı verilemez bu kabul edilebilir bir durum değildir. Verilen İdam kararı Mursi’ye değil dünya demokrasisine verilen bir karardır bu kararı kınıyoruz. Verilen İdam kararı Mursi’ye değil dünya demokrasisine verilen bir karardır bu kararı kınıyoruz. Muhammed Mursi halen toplum nezdinde demokrasiyle gelen bir lider ve bir cumhurbaşkanıdır. Bizde askeri darbeyle yönetime gelen Sisi’yi kınıyor ve Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen idam cezasının bir an evvel kaldırılmasını temenni ediyoruz.
Ayrıca askeri darbe esnasında üniversitelerde yapılan katliamların faili olan Sisi'nin uluslar arası mahkemelerde yargılanması gerektiğine inanıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.