Bu haber kez okundu.

Müftü Altıok: "Sizleri Buralara Gönderen Anne ve Babalarınıza Teşekkür Ediyorum"
banner229

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, Siirt'te yoğun ilgi görüyor. 
Bu kapsamda eğitime devam eden ve Siirt’in kenar mahallesinde bulunan Çalapkulu Kız ve Erkek Kur’an Kursları ziyaret edildi.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Özdemir ve Mehmet Şirin Ayral ile birlikte Çalapkulu Erkek ve Kız Kur’an kursunda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.

Burada cami görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerinden bilgi alan Altıok, kurslara devam eden çocukları da okudukları dersleri dinleyerek, onlara başarılar diledi.

Siirt Müftüsü Altıok şunları söyledi “Sizleri buralara gönderen anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Evlerinize gittiğinizde anne ve babalarınıza selam söyleyin, sizin gibi zeki çocukları yetiştirdikleri için onları tebrik ediyorum” dedi.

Müftü Altıok, "Malumlarınız olduğu üzere Diyanet İşleri Başkanlığı olarak camilerimizde birçok din hizmeti yürütmekteyiz. Taşrada da Müftülükler olarak camilerimizde ve Kur'an Kurslarımızda çok önemli hizmetlerimiz var. Bu hizmetlerin içerisinde en önemlilerinden biriside camilerimizin gelecekteki cemaatleri olacak, buraları onlara miras bırakacağımız çocuklarımızla ilgili olan yaz kurslarımızdır. Yaz kurslarımız bizim için çok önemli. Yaz mevsiminde okulların tatil olmasıyla birlikte camilerimizde ve Kur'an Kurslarımızda neşe, sevinç, canlılık ve bereket oluşuyor.’’ dedi.

Müftü Altıok konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Yaz kurslarımız geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimi konusunda, bizi biz yapan değerlerin onlara aktarılması konusunda çok önemlidir. Hz. Ali (ra) Efendimiz çocuk kalbi ekilmemiş tarla gibidir buyuruyor. O yüzden çocuklarımızın kalplerine İmanı, Allah sevgisini, Peygamber sevgisini, Kur'an sevgisini ve aynı zamanda insan sevgisini, vatan sevgisini, bayrak sevgisini,  iyilikleri, güzellikleri, ahlakı ekmemiz lazım. Yarının iyi insanları olacak, bu ülkeyi, bu memleketi, vatanımızı onlara emanet edeceğimiz bu yavrularımızı ihmal etmemeliyiz. Yaz kurslarımız bu anlamda çok önemlidir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 6 yıl önce

Sayin editör bu havaalanı ne oldu...Yıllar oldu...3.Havalimanı açıldı. ..bunu yerinde inceleyerek haber yapın