Bu haber kez okundu.

“MOBİL GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ” GEZİ PROGRAMIYLA TAMAMLANDI
banner229
 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Siirt Gençlik ve Spor Kulübünce  yürütülen “Mobil Gençlik Merkezi” projesi kapsamında  Çanakkale, İstanbul ve Ankara gezisine katılan   50 genç kız Siirt’e döndü.

26 Temmuz -01 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşen geziye katılan gençler gittikleri illerin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini yakından görme ve tanıma fırsatı buldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Siirt Gençlik ve Spor Kulübü yetkilisi İrfan Tekin, “Mobil Gençlik Merkezi” projesi kapsamında bu gezinin düzenlendiğini belirterek, gençlerin ilk defa bu şehirleri gördüklerini, yeni arkadaşlıklar edindiklerini, bu açıdan gezinin oldukça faydalı geçtiğini söyledi.

Geziye katılan gençler, Çanakkale’de 57.Alay ve Şahindere Şehitliğini, Conkbayırı, Seyit Onbaşı Anıtını ve Şehitler Abidesini  ziyaret etti.

Daha sonra İstanbul’a geçen gençler ilk gün Sultan Ahmet Cami, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Hipodrom Meydanı, Yerebatan Sarnıcı ve Gülhane Parkını; ikinci gün ise Minyatürk, Pierlotti, Eyüp Sultanı gezdiler. Boğazda tekne turu yaptıktan sonra Ankara’ya geçtiler.

Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığına geçen gençler Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı, Genel Müdür Yrd. Muhammed Ecevit Carti, daire başkanları ve proje uzmanlarını ziyaret etti. Konferans salonunda gerçekleşen ziyarette Genel Müdür Mehmet Bıçkıcı ve Genel Müdür Yrd. Muhammed Ecevit Carti gençlerle proje hakkında bir süre sohbet ettiler.

Projeyi yakından takip ettiklerini memnun kaldıklarını belirten yetkililer emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Geziye katılan ve aynı zamanda projede gönüllü genç olan Nilgün Aydın, “Mobil Gençlik Merkezi projesi sayesinde binlerce genç sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katıldı. Gönüllü olarak bu projede görev aldığım için gurur duyuyorum. Gençlerin etkinliklerde mutlu olması beni ayrıca mutlu ediyordu”  dedi.

Geziye katılan bir başka genç olan Fatima Tren ise, “Çok güzel bir geziydi ve oldukça memnun kaldım. Benim için geziyi en anlamlı kılan yer ise Çanakkale oldu. Burada vatan toprakları için canını ortaya koyan şehitlerimizi ziyaret etmek beni oldukça duygulandırdı.” şeklinde konuştu.

Gençler, Bakanlıkta verilen kokteylin ardından Anıtkabiri ziyaret etti.

Daha sonra TBMM’yi ziyarete geçen gençler Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ın danışmanı Hifzullah Eryeşil tarafından karşılandı. Gençlerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Eryeşil, Milletvekili Prof.Dr. Yasin Aktay’ın yurt dışında olduğunu ve gençlerin gerçekleştirdikleri bu ziyareti kendilerine ileteceğini söyledi.

Meclisi dolaşan gençler Ankara’da şehir gezisinin ardından Siirt’e doğru yola çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.