Bu haber kez okundu.

"Mobil Bilim ve Teknoloji Projesi" Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesinde Başladı
banner229

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesinin Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı Destekleriyle yürütülen “Mobil Bilim ve Teknoloji Projesi” başladı.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Ekin proje ile ilgili yaptığı bilgilendirmede;“Mobil Bilim ve Teknoloji Projesi” ile Siirt merkezde yaşayan 14-18 yaş aralığındaki gençlere okullarda açık alanlarda Bilim ve Teknoloji alanında etkinlikler düzenlenecek.

Projenin amacı gençlerde Bilim ve Teknolojiye yönelik merak uyandırmak, kendilerini geliştirmelerine fırsat sağlamak, gençleri bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarına yönlendirmek, gençlerin Bilim ve Teknoloji alanlarında yeteneklerini keşfetmelerini ve serbest zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak, Bilim ve Teknolojinin sokağa taşınma yoluyla toplumda farkındalık oluşturmak amaçlandığını söyledi.

Ekin, bu projeyle Siirt Merkezde 14-18 yaş aralığındaki ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı gençlerin ilgilerine göre Bilim ve Teknoloji alanlarında düzenlenecek faaliyetlerde gençlerin Bilimsel ve Teknolojik alanlarında yönlendirmeleri amaçlanmıştır.

Projenin ilk ayının hazırlık süreci olacağını,proje gerekli ekipmanların alındıktan sonra 2 ay boyunca Mobil Bilim ve Teknoloji projesi Siirt merkezde ortaokul, lise ve açık alanlarda toplam 16 okulda Bilim ve Teknoloji alanlarında etkinlikler gerçekleştirecektir.

Proje kapsamında okullara gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artıracak hediyelerin (deney setleri) dağıtılacağı belirtti.

Proje ekipmanları 1 adet 3d yazıcı ,1 adet drone ,fizik- kimya- biyoloji deney setleri ve 2 adet robotik araba ( mbot) ve gidilecek okullara deney seti hediye edileceği ayrıca öğrencilere çeşitli ikramların verileceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 5 yıl önce

Bir veli olarak okulumuz gerçekten çağ atladı. Her sene farklı etkinliklerle karşımıza çıkıyor. Hem fiziksel olarak hem eğitim olarak hem de ahlak olarak çok memnunuz. Adnan hocadan Allah razı olsun.

Avatar
Fereç 5 yıl önce

Yavuz sultan selim anadolu lisesi üniversite yerleşkesi gibi olmuş. Pansiyonu spor salonu konferans salonu erkek kız mescidi ve çok temiz bahçesi ile tam bir eğitim yuvası. Bence bu başarı Adnan hoca nin dir. Çünkü ondan önce okulun hali ortadaydı, kimse çocuğunu oraya götürmek istemiyordu ama şimdi kayıt yaptırmak için adam devreye sokuyor lar

Avatar
Yunus 5 yıl önce

Yavuz sultan selim siirt in en güvenilir okuludur.
Çünkü kapıda jandarma gibi güvenlikçisi her isteyen giremez ve çıkamazda Adnan hoca ve ekibi gerçekten okulu sahiplenmişler.

Avatar
Metin 5 yıl önce

Kendi imkanlarıyla 500 bin TL değerinde iki tane mescit üstünde de konferans salonu yaptılar. Bu dönemde böyle idareciye madalya verilmesi gelerek. Ama kimin umrunda Sayın valimiz bi gitsin görsün bence

Avatar
Mehmet 5 yıl önce

Siirt’te çok güzel işler yapan okul müdürlerinizin başında Adnan bey ve ekibi gelmektedir.
Müdürümü kutluyorum