Bu haber kez okundu.

MİNİK ÖĞRENCİLER, ETYOPYA VE TÜRKİYE'DEN YETİM KARDEŞ EDİNDİ
banner229
Siirt Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri, Etiyopya ve Türkiye'de birer yetim kardeş edindi.
Fevzi Çakmak İlkokulu 1'inci ve 2'nci sınıf öğrencileri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın "Her yetimin bir kardeş sınıfı var" projesi kapsamında kardeş olarak seçtikleri Etiyopya'daki 6 yaşındaki Duressa ile Türkiye'den Mehmet Ali adlı yetime harçlıklarını gönderdi.
İHH Siirt Şubesi Yöneticisi İbrahim Ay yaptığı açıklamada, projeye ilkokul öğrencilerinin dahil olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Proje ile yetimlerin bir yıllık ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini dile getiren Ay, şöyle konuştu: "Amacımız dünyanın dört bir tarafında ihtiyaç sahibi yetimlerin bir yıllık bakım, eğitim ve barınma masraflarını karşılamaktır. Bu okulumuzdan iki sınıfımız toplanıp biri Etiyopya'dan biri de Türkiye'den bir yetimi sahiplendiler. Okulun 1-A ve 2-D sınıfı, birer yetimi kardeş edindi. Bütün okullarının bu iyilik hareketine destek vererek, her sınıf bir yetimin sponsorluğunu üstlenebilecek."
Fevzi Çakmak İlkokulu 1-A Sınıfı Öğretmeni Tevfik Dağtekin ise, sınıfça bu projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Dağtekin, "Yetim olmak, hepimizin başına gelebilecek bir olaydır. Bu anlamda empati yaparak hareket etmeliyiz. Toplumun bu konuda biraz daha duyarlı olması gerektiğine inanıyorum. El ele verirsek bu sayı birden fazla yetim kardeşimize ulaşabiliriz. Sınıfça bu desteğimizin devamı gelecektir inşallah" şeklinde konuştu.
Birinci sınıf öğrencisi Ceren Gültekin, "Yetim kardeşimizin başına gelen bizim de başımıza gelebilir. Hep el ele verip yetim kardeşimize yardım ettik" dedi. Berk Atabay adlı öğrenci de, kardeş olarak seçtikleri yetim için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.