Bu haber kez okundu.

Minik 112 Medya Kampanyası Etkinlikleri Köylerde Devam Ediyor
banner229
Siirt Sağlık İl Müdürlüğü 112 Ambulans Servisi görevlilerince ilköğretim okullarında öğrencilere 112 çağrı merkezi, ambulansların insan hayatındaki önemi konularında bilgilendirme toplantıları yapılıyor, uygulamalı eğitim veriliyor.
ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR
Sağlık Bakanlığının “Yaşama yol ver” medya kampanyası kapsamında Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği personelleri tarafından “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi´´ konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla faaliyetlere devam ediliyor.
ÖĞRENCİLERE 112´Yİ ANLATTILAR
İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince İnkapı İlköğretim Okulu, Doluharman İlköğretim Okulu ve Tuzkuyusu İlköğretim okulu öğrencilerine “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında eğitim verildi. Minik öğrencilerin eğlenirken öğrendikleri bir eğitim atmosferinde gerçekleşen eğitimde balonlar dağıtılıp 112 ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap verilmiş ve ambulansın içindeki malzemeler tanıtılmıştır.
Bu tür tanıtıcı ve öğretici eğitimlerimizle farkındalık oluşturulması, çocukların özel yaşantılarında, evlerinde, okullarında veya oyun alanlarında acil bir durum ile karşı karşıya kaldıklarında panik yapmadan yapılması gereken konular hakkında bilgilendirilmesi 112 Acil Yardım ekiplerine yardımcı olmaları hedeflenmiştir. Bu tür farkındalık oluşturacak eğitimlerin kesintisiz olarak devam diğer köylerde de devam edece belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.