Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Büromuzu Ziyaret Etti
banner229

İlimize kısa bir süre önce atanan İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip,Özel Kalem Müdürü Cemalettin Akınay ve Şube Müdürü Kasım İşlek ile birlikte ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Teşkilat olarak Siirt’in eğitim sorununa köklü çözümler bulmak için çalıştıklarını belirten Edip, öğretmen-veli ilişkilerini en üst düzeye çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, bütün öğretmenlerin, öğrencilerinin velileriyle tanışmak için evlerine giderek sohbet etmeyi amaçladıklarını anlattı.

Siirt’te 5 bine yakın öğretmenin görev yaptığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü bunların bin kadarının vekil öğretmenler olduklarını söyledi. Kadrolu ve vekil öğretmenler arasında ayırım yapılmadığına özellikle vurgu yaptı.

2020 yılı yatırım programı çerçevesinde  mail-i inhidam olan 20’ye yakın okulun yıktırılarak yeni baştan inşa edileceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü ancak derslerin aksatılmaması açısından bunun ders yılı sonunda gerçekleştirileceğini belirtti.

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesiyle müşterek çalışmalar yapmak için protokol imzalama hazırlıkları içinde olduklarını da anlatan Milli Eğitim Müdürü İlkokul çağında okula gitmeyen kız-erkek çocuk olmadığını, Liselerde bu durumun değiştiğini ve özellikle kız çocuklarının okula gönderilmelerinde sıkıntı yaşandığını anlattı.

Lise düzeyinde okula gitmeyen kız çocuklarının eğitime kazandırılmaları için çalışmalar yaptıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü, her düzeyde kız-erkek bütün çocukların okullara kazandırılmaları için çaba içinde olacaklarının altını çizdi.

Siirt’te eğitim kalitesinin iller sıralamasında çok alt düzeylerde olduğunu belirten Edip, çıtayı yukarılara çekmek için gayret gösterileceğini, bunun için sadece öğretmenlerden değil, velilerden de destek beklediklerini söyledi.

Siirt’te Milli Eğitimi üst düzeylere çekmek için büyük gayret gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip’e  ve çalışma arkadaşlarına başarılar dileriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.