Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Yasin Aktay'ın Girişimiyle Yabancı Yatırımcılar İlimize Geldi
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ın davetlisi olarak kentte gelen yabancı iş adamlarının katıldığı bir toplantı yapıldı.
Siirt Valiliğinde Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Aktay'ın yanı sıra Dicle Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Arap iş adamları ve ildeki yatırımcılar katıldı.
Aktay, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, konuk iş adamlarına Siirt'te yatırım yapılacak alanlar konusunda bilgi verildiğini söyledi.
Toplantının verimli geçtiğini belirten Aktay, kente yatırımcı çekmek için tanıtım ajansı gibi çalıştığını ifade etti. Kentin yatırımcılara sunacağı fırsatları her platformda dile getirdiğini aktaran Aktay, şöyle konuştu: “Bugün Arap dünyasından yatırımcılarla Siirt'te bu imkan ve teşvikleri yerinde görmek, kendilerine Siirt'in özel olarak sunabileceği imkanların yerinde görmek ve karar verebilmek üzere toplantı yaptık. Bu tür ziyaretler sık sık olacak. Bu yatırımcılardan belki bazıları yatırım yapacak bazıları yapmayacak. Bazen 10 kişi getireceğiz, 1 kişi ikna olup burada yatırım yapabilecek. Umut ediyoruz çok daha fazla insanı burada yatırım yapmaya ikna edebileceğiz.
Getirdiğimiz yatırımcılar toplantıda sunulan bilgiler ve programlardan etkilendiklerini söylediler." Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aktay, Siirt'in 6. bölge teşvikleri kapsamında yer almasının yatırım açısından büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.
Aktay, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu fırsatları biz tabi ki bir pazarlama unsuru olarak buraya celp etmek istediğimiz yatırımcılara sunuyoruz. Çok değerli valimizin burada olması, iş dünyamızın çok kolaylaştırıcı olması, bu işte en büyük avantajımızı oluşturuyor.
Tabiki Siirt bir takım imkanlara da sahip. Yani güneşi bol, arazisi çok verimli, insanı da çok sıcak, sosyal sermayesi çok güçlü bir şehir. Biz bu sosyal sermayeyi biraz daha yatırımlara dönüştürmenin hesabı ve gayreti içerisinde olacağız. Amacımız Siirt'i kalkındırarak bölgesel kalkınmaya da katkıda bulunmaktır."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seydan 8 yıl önce

bırakın bu işleri yatırımcılar kim fotoda daha önceki kişiler. ayaz akkoyun vb. bumlardan bir şey çıkmaz. hikaye. hhalı fabrikası nerde önce ondan bahsetsin.

Avatar
seydan 8 yıl önce

bırakın bu işleri yatırımcılar kim fotoda daha önceki kişiler. ayaz akkoyun vb. bumlardan bir şey çıkmaz. hikaye. hhalı fabrikası nerde önce ondan bahsetsin.