Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Yasin Aktay: Erdoğan'ı Gördüğümüz Zaman 'Salli Ala Muhammed' Deriz
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, HDP'ye "dürüst olun" çağrısı yaparak, "Kandil'e dönün deyin ki 'Bu silah kalleşçe sıkılan silahtır, bu silaha gerek yok. Eğer siyasetse biz burada siyaset yapıyoruz.' Esasen Kandil'in yaptığı şey, sizi işsiz bırakmaktır. Her şeyin konuşulabildiği bir Meclis var. Hatırlayın kimler nasıl kovuldu buradan. Sizin yaptınız tek kelimeyle pişkinliktir" dedi.
AK Parti'li Aktay ile HDP'li Baluken'in tartışması
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, iktidara geldikleri günden beri kanın durması, ana ve babaların ağlamaması, herkesin demokratik haklarını kullanması için ellerinden geleni yaptıklarını, büyük risk aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Öbür taraf ne yaptı? Ne yaptığı çok önemli değil. terör örgütüne güven olmayacağını, kimin taşeronu olduğunu, kimin adına neyin mücadelesini verdiğini biliyoruz. Ama gelip burada sanki devlet durduk yerde operasyon yapıyormuş demek çileden çıkarıcı...
Bu Meclis'te söylemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Yalan bile atabiliyorsunuz. Bütün iftirayı buradan ifade edebiliyorsunuz, daha ne istiyorsunuz? Söyleyemedik ne var ki...
Dönüp askere söylediğinizin onda birini Kandil'e, terör örgütüne söyleyin. 'Biz burada siyasetyapıyoruz, silah senin neyine?' terör örgütü gelip Siirt'ime, Sur'uma, Diyarbakır'ıma müdahale ederken, o topraklar Türkiye Cumhuriyeti'nin, hepimizin topraklarıdır. Kürtler, hiçbir yerde kullanmadığı özgürlüğü bu ülkede yaşıyorlar. Gelin biraz dürüst olun. Kandil'e dönün deyin ki, 'Bu silah kalleşçe sıkılan silahtır, bu silaha gerek yok. Eğer siyasetse biz burada siyaset yapıyoruz'. Esasen Kandil'in yaptığı şey, sizi işsiz bırakmaktır. Her şeyin konuşulabildiği bir Meclis var. Hatırlayın kimler nasıl kovuldu buradan. Sizin yaptınız tek kelimeyle pişkinliktir.
" HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Bir siyasi partinin lideriyle ilgili salavat getiren birisinin, pişkinlikle hakikilik ölçütünü hepinizin takdirine bırakıyorum" dedi.
AK Parti'li Aktay, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Salavat getirmeyle ilgili paralel medyanın ısıtıp yaydığı bir algıyı tekrarlamış oldu. Zaten işbirliği içinde olduklarını çok iyi biliyoruz. Bu ülkenin inancına, kültürüne ne kadar yabancı olduğunu da gösterir.
tayyip erdoğan dediğimiz zaman bu memleketin başına gelmiş en güzel şeylerden, olaylardan, şahıslardan, lider olarak onu gördüğümüz zaman 'Salli ala Muhammed' deriz. Ama ben sana baktığım zaman da derim yani. Bu seni kutsadığım anlamına gelmiyor, Sayın Erdoğan hakkında da söylediğimiz zaman da onu kutsadığımız anlamına gelmiyor. Ama sizin kılavuzunuz paralel medya. Kılavuzu paralel medya olduğunun başına neler geldiğini görüyoruz" diye konuştu.
Baluken de söz alarak, "Bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye" ifadesini kullanarak, Aktay'ın kendisiyle çeliştiğini söyledi.
Baluken, "Bizden hiç kimse paralel yapıya herhangi bir şehrin, herhangi bir yerini parsel parsel vermedi. Eş Genel Başkan'ımız ya da herhangi bir siyasetçi çıkıp da paralel yapı için 'Ne istediniz de vermedik' demedi. Paralel yapıyla kol kola verip, 10 bin siyasetçiyi içeriye atmadı. Bunları yapan sizsiniz" diye konuştu.
Aktay ise seçim çalışmalarında otobüsüne her gün saldırı yapıldığını, tehditler aldığını belirtti. Aktay, kendisine laf atan Baluken'e, "Kurşunları siz, sizinkiler yağdırıyor. Sizin toz kondurtmadığınız terör örgütü yağdırıyor" karşılığını verdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yılmaz 8 yıl önce

teşekkürler sayın aktay gereken dersi bunlara verdin.