Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Aktay, Küçük Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
banner229

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay önceki gün AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik’le  beraber Küçük Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederek sıkıntılarını ve problemlerini dinledi.

Esnaflar Milletvekili Aktay’a hoş geldiniz derken Milletvekili Aktay ise esnaflara hayırlı kazançlar diledi.

Bazı esnaflar kendileri ile ilgili sorunları Milletvekiline aktarırken Milletvekili Aktay sorun ve sıkıntıların çözümü için gerekli yerler ile irtibata geçerek çözüm önerileri sundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkemize getireceği kazanımları da Küçük Sanayi Sitesi esnaflarına anlattı. 

Yeni sistemle koalisyonların tarihe karışacağını belirten Aktay, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 5 yıllık kesintisiz istikrar, dönemleri gelecek, koalisyonlar, hükümet, kurulamama krizleri tarihe karışacak. Parlamenter sistemin ülkemize maliyetini burada yeniden tekrar etmeye gerek yok, tek başına iktidarlar dışında, siyasi krizlerle, ekonomik krizlerle, güvenlik sorunları ile vesayetçi anlayışlarla ve darbelerle anılan bu sistem ile en büyük ekonomik darbeyi esnaflarımız yaşadı." diye konuştu.

Milli iradeye darbe vurulamayacak

Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren Anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceği için çok önemli değişiklikler olduğuna dikkat çeken Aktay, yürütmedeki çift başlılığın da ortadan kalkacağını ifade ederek şunları söyledi:"Bu değişikliklerle darbeci ruhun, vesayetçi anlayışın izlerini anayasamızdan siliyoruz, Anayasamız daha demokratik hale geliyor, bu sistem ile söz daima milletin olacak, milletin iradesine darbe vurulamayacak Cumhuriyetimiz daha da güçleniyor. Yapılmak istenen yürütmede çift başlılık ortadan kaldırılmaktadır.

Anayasamıza göre yürütme çift başlı, bir tarafta halkın seçtiği Cumhurbaşkanı, diğer tarafta yine halkın seçtiği Başbakan. Şu anda uyum sorunu yok, ancak bunun ilanihaye böyle devam etme garantisinin olduğunu kimse söyleyemez.

Bu nedenle önümüzdeki yıllarda ülkemizin çözümü mümkün olmayan siyasi krizlerle karşı karşıya kalmaması için yürütmeyi çift başlı olmaktan kurtarmak neden rejim değişikliği olsun, aksine rejimi daha da tahkim eden, güçlendiren bir değişikliktir. 

Cumhurbaşkanlığı sisteminin tek adam rejimine ve diktaya yol açacağı eleştirileri tamamen bir algı yönetimidir. Teklifin maddelerine bakıldığında, şu anda vatana ihanet dışında soruşturulamayan bir Cumhurbaşkanı vardır.

 Bu değişiklikle TBMM, Cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanları görevleri ile ilgili soruşturabilecektir. Milletvekilleri, yürütmeyi, meclis araştırması, genel görüşme ve soru önergeleri ile denetleyebilecektir. Kanunları yapmak, bütçeyi onaylamak Meclisin yetkilerindendir. Yasamayı güçlendiren, yürütmeyi yasamanın denetimine tabi tutan bir anayasa değişikliğinin dikta rejimine yola açacağını iddia etmek abesle iştigaldir." İfadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay, Cumartesi günü ilimize teşrif edecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ın Cumhuriyet meydanında vereceği mitinge tüm esnafları davet etti.

Mansur Özkılıç: Sorunlar dayanışma ile çözülür

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mansur Özkılıç ise şöyle konuştu: “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay yaptığı ziyaretlerle her zaman yanımızda olduğunu bizlere hissettiriyor. Ziyaretlerinde bizlerle istişareler yaparak karşılaştığımız sorunların çözümü için destek veriyor. Siirt’imizin sorunları birlikte oluşturduğumuz dayanışma ortamı ile hızla çözülecektir diye inanıyorum. Her zaman verdikleri destekten ve ziyaretlerinden dolayı başta Sayın Vekilimiz Yasin Aktay olmak üzere, AK Parti Teşkilatına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.